DTM

DTM: Max Verstappen komt naar DTM Zandvoort

170729 DTM Verstappen Zandvoort

Na het succes van de ADAC GT Masters van afgelopen weekeinde ligt het volgende grote evenement op Circuit Zandvoort alweer in het verschiet: van 18 tot en met 20 augustus is de DTM op Zandvoort te gast, samen met het FIA EK Formule 3, de Audi Sport TT Cup en de GT4 European Series Northern Cup. Inmiddels is ook bekend dat op de zondag daar Max Verstappen op Zandvoort zijn opwachting zal maken. Hij zal ondermeer de trofeeën na afloop van de DTM-race uitreiken. Voor Verstappen wordt het dit jaar na de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen al het tweede bezoek aan Zandvoort.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Voor Verstappen is de omgeving van de DTM natuurlijk niet onbekend, zo zegt de coureur zelf: "De DTM is voor mij een vertrouwde omgeving, want in 2014 reed ik hier nog in het kader van het FIA Formula 3 European Championship. Het is natuurlijk leuk om op Zandvoort weer eens bij de DTM te kunnen kijken, waar de Red Bull-rijders het op het moment heel goed doen. Ook is het mooi om de Formule 3 weer eens van dichtbij te zien, een serie die ik nog steeds volg. De DTM op Zandvoort wordt ongetwijfeld een geweldig spektakel, waar ik erg naar uitkijk."

Reacties

  • 1
  • 1
   
  hansfohr 29 juli 2017 08:59

  Dat zal weer een drukte van belang worden, slimme zet van de DTM! Overigens reed Max in 2014 op Zandvoort geen F3 in EK-verband. De F3 Masters maakte geen deel uit van het EK.

  • 2
  • 0
   
  hansfohr 29 juli 2017 09:09

  Sterker nog: de F3 Masters viel niet samen met de DTM. LOL

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 29 juli 2017 09:57

  Maar veel van de overige EK races waren wel samen met DTM races, en dat bedoelt hij volgens mij.

  • 0
  • 0
   
  hansfohr 29 juli 2017 10:16

  Verder niet zo belangrijk, maar Max heeft het over 'hier' (Zandvoort dus). Misschien lees ik te kritisch. LOL

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 29 juli 2017 10:18

  Geachte heer Fohr, ik weet dat u geen hoge pet op heeft van journalisten, maar om nog een klein beetje van mijn reputatie (if any...) te redden, probeer ik toch naar eer en geweten zo zorgvuldig mogelijk mijn artikelen te schrijven. Ik heb nergens gezegd dat Max in 2014 op Zandvoort in het EK Formule 3 gereden heeft, want Zandvoort stond in dat jaar niet op de EK-kalender. Aanvankelijk ook niet van de DTM, want die zou dat jaar in China (Guangzhou/Kanton) rijden, maar Zandvoort diende als alternatief toen de Chinese ronde niet doorging. De Masters maakten nimmer deel uit van het DTM-programma. In de uitspraak van Max Verstappen ging het erom, dat hij in dat jaar tijdens in totaal zeven evenementen wel met de Formule 3 in het voorprogramma van de DTM reed. Waarvan akte.

  • 0
  • 0
   
  hansfohr 29 juli 2017 10:37

  Wellicht heb ik de quote van Max verkeerd geinterpreteerd, excusez. Dat ik geen hoge pet van journalisten zou hebben klopt niet. Uw journalistieke kwaliteiten staan hoog in mijn vaandel, maar zo'n aantijging werp ik ver van mij. Ik onthoud mij hier verder van enig commentaar.

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 29 juli 2017 11:37

  OK, geaccepteerd. Dan gaan we nu verder met het volgen van het raceprogramma in Spa, en hopen dat de internetverbinding stabiel blijft...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet