GT

GT: Lamborghini in 24H Francorchamps. Max van Splunteren en Jaap van Lagen nieuwe teamgenoten

Lamborghini3

Komend weekeinde gaan op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps niet minder dan 64 teams van start voor de grootste GT-race van het seizoen, de Total 24 uur van Spa. Deze race trekt jaarlijks de beste GT teams en coureurs naar de Ardennen en als 7e race van de Blancpain GT Series speelt ook de strijd om de titel een rol. Daarin gaat momenteel Lamborghini aan de leiding met Bentley op de tweede plaats. Met zijn NEC-Lamborghini Huracán GT3 zal Max van Splunteren voor de derde keer in successie in de Ardennen-klassieker van start gaan en hij heeft hoge verwachtingen, zeker nu hij de zeer snelle en ervaren Jaap van Lagen als nieuwe teamgenoot heeft.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Lamborghini2Voor Max van Splunteren in de #66 Lamborghini van Attempto Racing moet de 24 uur van Spa-Francorchamps veel goed maken voor het teleurstellende verloop van zijn tweede volledige seizoen in de Blancpain GT Series: "Tot nu toe kampten wij met veel pech en daarom heb ik mijzelf goed voorbereid voor de belangrijkste en mooiste race van het seizoen," aldus de 21-jarige student Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. "Ik ben fysiek in topconditie en heb mij tijdens de laatste races nog meer verdiept in de techniek en de tactiek om komend weekeinde een goed resultaat neer te kunnen zetten. Maar we zullen vooral uit de problemen moeten zien te blijven om hoog te eindigen." Team en rijders weten echter dat de concurrentie in Spa moordend zal zijn. Niet minder dan 11 fabrikanten zoals Audi, Bentley, Porsche en Lamborghini brengen topmateriaal en de beste coureurs aan de start.

Lamborghini1

Met Jaap van Lagen trekt het NEC-Lamborghini team voor de 24 uur van Spa een zeer ervaren en bewezen snelle coureur aan, die met zijn 'Gouden' status er tevens voor zorgt dat het team in de Pro-klasse zal uitkomen. Van Lagen was zeer succesvol in verschillende Porsche Cups, maar ook fabrieksrijder in het WTCC. Vorig jaar kwam Van Lagen met een Lamborghini uit in de ADAC GT Masters. De 40-jarige coureur uit Ede kent het circuit van Spa-Francorchamps zeer goed uit de verschillende kampioenschappen waarin hij uitkwam: "Ik heb enorm veel zin in deze 24 uur van Spa; want Lamborghini is een prachtig merk om voor uit te komen en bovendien heeft het merk dit seizoen al laten zien dat ze Endurance races kunnen winnen. En de race op dit circuit staat bovenaan het verlanglijstje van elke coureur!" Als derde rijder zal de uit de Lamborghini Super Trofeo afkomstige 24-jarige Canadees Mikaël Grenier zijn opwachting maken. Het wordt voor deze Lamborghini Junior zijn eerste deelname aan de 24 uur van Spa.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet