HARC

HARC Nieuws juli: "Nieuwe" raceklassen te gast tijdens Historic Grand Prix

De HARC streeft ernaar om de Historic Grand Prix steeds te vernieuwen. Naast de vaste succesnummers bevat het programma ieder jaar enkele klassen die we nog niet eerder of in elk geval een aantal jaar niet in actie gezien hebben.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: HARC en Gerrie Hoekstra

lammers bleekemolen


Dit jaar zijn dat de Classic F3 en de Triumph Competition & British HTGT. Classic Formula 3 staat open voor Formule 3-bolides met een 1.600 cc krachtbron (1971 – 1973) of een tweeliter motor (1974 – 1984). Namen als Arie Luyendijk, Jan Lammers, Michael Bleekemolen en Fred Krab komen daarmee terug in de herinnering. De Britse sportwagens kennen we natuurlijk, ze zijn een vast gast op onze evenementen, maar het wordt hun debuut tijdens de Historic Grand Prix. We verwachten een enorm veld en een mooie strijd tussen auto's van Triumph, MG, TVR, Morgan, Marcos en vele anderen. Bekijk het gehele programma op:

HistoricGrandPrix.nl


Zolder

Interstate HARC NK topper tijdens HGP Zolder
Op 5 en 6 augustus komt het Interstate HARC NK'82-90 in actie tijdens de Historic Grand Prix op het Belgische Zolder. Het is een beetje grootse naam voor de dit evenement, want op het programma staan naast de Belgian Youngtimer Cup nog de Belgian Historic Cup, Modena Motorsport - Ferrari F1 en een demo Historic Monoposto. Verder is een een Concours d'élégance en zal de (een?) oude F1 wagen van levende legende Jacky Ickx aanwezig zijn. De hoogtijdagen van de F1 in Zolder komen zo opnieuw tot leven. Wil je op Zolder deelnemen aan het NK82-90, schrijf je dan razendsnel in , want er zijn nog maar een paar plaatsen.

INSCHRIJVEN


Lotus

Lotus in the picture

Tijdens de Historic Grand Prix keert de Lotus 49 waarmee Jim Clark in 1967 de GP van Nederland won terug op Circuit Zandvoort. De 50 jaar oude bolide is niet alleen de hoofdrolspeler in enkele demo's, hij neemt ook deel aan de races van het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor F1-auto's uit de periode 1966-1985. Verreweg de meeste auto's in dit veld worden aangedreven door de Ford Cosworth DFV motor die tijdens de GP van 1967 op Zandvoort zijn winnende debuut maakte. Het was de vierde keer dat Lotus zegevierde in de Grand Prix van Nederland. In totaal zullen tijdens Historic Grand Prix rond de 30 bolides van het roemruchte Britse merk deelnemen aan de verschillende races.

Tegelijkertijd vindt in het Zandvoorts Museum van een expositie plaats over de Lotus racehistorie op ons circuit, van 1954 tot heden. De expositie is te bezoeken van 25 augustus tot 1 oktober. En vergeet niet om het op de Lotus 49 geïnspireerde zandsculptuur te gaan bekijken, onderdeel van het EK zandculpturenfestival en te zien tot eind oktober. Het staat pal voor Station Zandvoort.

GTTC

NK GTTC op Zandvoort en NK HTGT op Assen
Hoezo komkommertijd? De historische raceliefhebber heeft een drukke agenda en moet zelfs keuzes maken dezer dagen. Het NK GTTC rijdt in het weekend van 29 en 30 juli op Zandvoort tijdens het Nationaal Oldtimer Festival

Het NK HTGT rijdt het daaropvolgende weekend op Assen tijdens het feestje van hun sponsor, de . Gaat dat zien!

Gamma Racing Day

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet