24H Series

Volop actie na de zomerpauze in de Creventic Series

24H SERIES 12H RED BULL RING 800pix

De meeste teams en rijders uit de Creventic Series powered by Hankook genieten op het moment van een welverdiende zomerpauze, maar er is volop actie om naar uit te kijken wanneer het seizoen wordt hervat. Op de kalender voor dit jaar staan drie nieuwe locaties, waarvan één in Noord-Amerika, een continent dat de Creventic Series nog niet eerder bezocht. De strijd in de 24H Series en de 24H TCE Series is nog volledig open, temeer daar er in de seizoensfinales van beide series anderhalf keer het normale aantal punten kan worden verdiend. Het eerste seizoen van de 24H Proto Series start met een vijftal races na de zomerpauze. Voor het evenement op het circuit van Spa-Francorchamps (6-8 oktober 2017) zijn bovendien klassen toegevoegd, zodat teams uit alledrie de series op het legendarische circuit in de Belgische Ardennen kunnen deelnemen.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In de 24H Series powered by Hankook zijn vier van de vijf races van dit seizoen afgewerkt. De beslissing valt daarmee tijdens de première van de 24H Portimao (25-27 augustus 2017). Het evenement aan de Algarve wordt de eerste race van Creventic in Portugal. Er is anderhalf keer het reguliere aantal punten te verdienen, dus er mag een spannende strijd in de diverse klassen worden verwacht. In het algemeen GT-teamklassement staan Hofor-Racing en PROsport performance gedeeld aan de leiding met elk 92 punten, terwijl Herberth Motorsport op de tweede plaats slechts twee punten achterstand heeft. In het algemeen toerwagenklassement bij de teams is de situatie iets meer afgetekend, want hier staan de beide inschrijvingen van het Team Altran Peugeot met respectievelijk 82 en 76 punten op de eerste en tweede plaats, gevolgd door Cadspeed Racing met 65 punten. De stand in het rijdersklassement reflecteert deze stand. Chantal Kroll staat met ruime voorsprong aan de leiding in de Ladies' Cup, Max Edelhoff voert het rookie-klassement aan.

24H SERIES 12H MUGELLO 800pix

Eerste Hankook 24H Cota telt mee voor Championship of the Continents
Het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, is de locatie voor de eerste editie van de 24H Cota (10-12 november 2017). Het eerste evenement van Creventic in de Verenigde Staten is geen kampioenschapsronde van de 24H Series, maar het evenement telt wel mee voor het nieuwe Championship of the Continents. Hierin wordt het grootste totaal aan punten uit de race in Azië (24H Dubai), het beste resultaat uit een van de Europese races en de wedstrijd in Noord-Amerika (24H Cota) beloond.

24H TCE SERIES Hankook 24H SILVERSTONE 800pix

Nog twee wedstrijden met elk ruim 50 voor-inschrijvingen in 24H TCE Series
In de 24H Touring Car Endurance (TCE) Series powered by Hankook staan er nog twee wedstrijden op het programma, de 24H Barcelona (1-3 september 2017) en de première van de 12H Spa-Francorchamps (6-7 oktober 2017). Barcelona is voor de meeste teams en rijders een bekende bestemming, want deze race staat al jarenlang op de kalender van de Creventic Series powered by Hankook.

24H TCE SERIES Hankook 24H MAGNY-COURS 800pix

Spa daarentegen is een nieuwe locatie. Hier worden ook anderhalf keer de normale punten toegekend. In het algemeen teamkampioenschap van de 24H TCE Series bedraagt het verschil tussen de eerste drie teams, QSR, Monlau Competicion en CWS, slechts acht punten. In het rijderskampioenschap is er een vergelijkbare situatie. In het rookie-klassement staan Alba Cano Ramirez en Patrik Matthiesen slechts twee punten van elkaar, terwijl Alba Cano Ramirez ook in de Ladies' Cup bovenaan staat. Voor de wedstrijden in Barcelona en Spa zijn al meer dan 50 voor-inschrijvingen ontvangen.

24H PROTO SERIES 3X3H DUBAI 800pix

24H Proto Series met vijf races, GT-auto's toegelaten op Paul Ricard en Spa
Het eerste seizoen van de 24H Proto Series powered by Hankook bestaat uit een vijftal races: drie wedstrijden van elk vier uur worden verreden op het Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk (18-19 augustus 2017), terwijl op het Circuit de Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen twee races van elk zes uur worden verreden (6-8 oktober 2017). Voor elke race is er een eigen uitslag en prijsuitreiking, waarbij er voor de tweede race in Spa anderhalf keer het reguliere aantal punten te verdienen is. Voor het evenement op Paul Ricard worden ook GT-auto's uit de klasse A6 toegelaten. Op Spa-Francorchamps worden de klassen A6, SPX, 991 en SP2 samengevoegd met de prototypes. Dit betekent dat op Spa alle auto's uit de Creventic Series kunnen deelnemen: de toerwagens in de race van de 24H TCE Series en de GT's en prototypes in de races van de 24H Proto Series. Nadere informatie is te vinden op:

www.24hseries.com
www.24htceseries.com
www.24hprotoseries.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet