GT

GT: André Lotterer met Audi naar Total 24 Hours of Spa

170724 Spa Lotterer
André Lotterer mag van Porsche weer even terug naar Audi voor de Total 24 Hours of Spa

Tussen de FIA WEC-races van vorige week op de Nürburgring en de volgende op 3 september in Mexico heeft André Lotterer toch even pauze van zijn LMP1-verplichtingen bij Porsche, en tot de volgende race in het Super Formula-kampioenschap op 20 augustus in Motegi duurt het ook nog even. Niets staat André Lotterer dus in de weg om dit weekeinde deel te nemen aan de Total 24 Hours of Spa, en dat doet de Belg met Duitse wortels dan ook. En hoe: in plaats van de aanvankelijk ingeschreven Brit Will Stevens start Lotterer samen met de Zwitser Marcel Fässler en de Belg Dries Vanthoor in de Audi R8 LMS met het startnummer 5 van het Audi Sport Team WRT. Daarmee is dit trio gelijk een van de kandidaten voor de winst in de Belgische klassieker, die bij Lotterer nog op zijn indrukwekkende erelijst ontbreekt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

In 2013 eindigde Lotterer samen met Christopher Mies en Frank Stippler als derde in Spa, tot nu toe zijn beste resultaat in de race in de Ardennen. "Er zijn niet zoveel rijders die zowel aan de Sarthe als in de Ardennen hebben gezegevierd. Ik hoop op een dag dat voorrecht te mogen ervaren", zegt Lotterer. Vandaag en morgen test hij met Porsche in Barcelona, pas woensdag arriveert hij in Francorchamps. Bovendien heeft Lotterer sinds 2015 niet meer in een GT3-auto gezeten. "Ik start niet vanaf nul", zo verzekert hij. "Ik ken het circuit goed, ken het team goed en heb al met de wagen gereden. En ik weet dat ik me voor honderd procent zal inzetten, ondermeer in de data-analyse, om zo snel mogelijk op het juiste niveau te staan. En ik reken op Marcel en Dries om me te helpen."

Bij Audi zijn de ambities voor de 24-uursrace groot, nadat het merk eerder dit seizoen met Land Motorsport al de 24 Uur van de Nürburgring won. In de Ardennen staan in totaal tien Audi's R8 LMS aan de start. Het Belgische Audi Sport Team WRT zet twee fabrieksondersteunde R8's in, het Tsjechische ISR en het Franse Saintéloc elk één. Daarnaast komen er zes R8's als klantenauto's in actie. Audi won in 2011, 2012 en 2014 de race in de Ardennen en won in de afgelopen drie jaar telkens de 'Coupe du Roi' als prijs voor het succesvolste merk in de optelling van de diverse klassen.

170724 Spa Audis
Tien Audi's staan er deze week aan de start in Spa

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet