GT

GT: Jaap van Lagen en Pieter Schothorst ook aan de start in Total 24 Hours of Spa

170722 SRO Spa 66 Attempto
Jaap van Lagen en Max van Splunteren rijden met de nummer 66-Attempto-Lamborghini

Minder dan een week voorafgaand aan de Total 24 Hours of Spa, het onbetwiste seizoenshoogtepunt in de Blancpain GT Series, publiceerde promotor SRO een geactualiseerde deelnemerslijst. Naast de zeven Nederlanders die begin deze maand al op de eerste versie van de lijst stonden werden nu ook Jaap van Lagen en Pieter Schothorst toegevoegd. Jaap van Lagen rijdt met de nummer 66-Attempto Racing Lamborghini, terwijl Schothorst in actie komt met de nummer 59-Strakka Racing-McLaren. Merkwaardig genoeg blijkt Max van Splunteren, die ook op de nummer 66-Attempto-Lamborghini was ingeschreven, nu opeens niet meer op de lijst te staan. Dat berust echter op een misverstand, zo verzekerde de rijder tegenover AUTOSPORT.NL: "Ik rijd 100 procent zeker in Spa, samen met Jaap van Lagen en Michael Greiner."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: VSO/SRO/Olivier Beroud, Rebocar/R. de Boer

170721 Spa Schothorst Strakka
Pieter Schothorst start in de Strakka Racing-McLaren

Pieter Schothorst, wiens programma dit seizoen officieel uit de Blancpain GT Series Sprint Cup met de Audi van het Belgische WRT bestaat, had eind vorige maand al een sterke invalbeurt bij WRT tijdens de Blancpain Endurance-race op Paul Ricard, waar hij als achtste eindigde. Bij WRT was hij niet voorzien voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps, al verklaarde teambaas Vincent Vosse tijdens de testdag in Spa dat hij Schothorst nog wel graag aan het team zou toevoegen. "Misschien zit er nog wel wat in", gaf Schothorst al te kennen. Nu echter blijkt dus dat hij niet met een Audi bij WRT, maar bij het Britse Strakka Racing met een McLaren 650S GT3, waar hij de Brit Dean Stoneman vervangt, die na matige resultaten in de eerste seizoenshelft de samenwerking met het team heeft beëindigd. Schothorst zal de McLaren in Spa delen met de Maleisiër Jazeman Jaafar en de Brit Andrew Watson.

Voor Jaap van Lagen deed zich de gelegenheid voor om in te stappen in een Lamborghini Huracán GT3 van het Duitse team Attempto Racing van Arkin Aka. "Natuurlijk ben ik blij dat ik weer eens in Spa kan racen, het is een prachtig circuit waar ik graag rijd. Ik heb het team gezegd wat mijn voorwaarden waren en zo werden we het eens", aldus van Lagen. Op de officiële lijst staat dat hij samen met de Duitsers Christopher Zöchling en Mikael Greiner rijdt, maar navraag bij Max van Splunteren leerde zoals gemeld dat Van Splunteren dus ook deel zal uitmaken van dit team, en Zöchling niet. Bij die onbekende Duitser 'Mikael Greiner' blijkt het overigens om de Canadees Mikaël Grenier te gaan. De eerste GT-actie op Spa in het kader van de Total 24 Hours of Spa is de 'bronze test' op dinsdag van 14.55 tot 17.55 uur. Op woensdag is er de traditionele parade met de raceauto's van het circuit naar het Casino in het centrum van Spa, vanaf donderdag vinden de trainingen plaats.

170721 Inschrijflijst Total 24 Hours of Spa

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 juli 2017 21:44

  Er is weinig Duits aan de 66 Lamborghini. De auto wordt als je het mij vraagt volledig gefinancierd door PON Leusden waar papa Paul een sterke vinger in de pap heeft. Dat nu Jaap van Lagen de hete kolen uit het vuur mag halen en waarschijnlijk ook moet zorgen op een beter resultaat vind ik eigenlijk een beetje sneu. Waarschijnlijk is Pieter Schothorst hier het dupe van geworden.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 juli 2017 22:38

  Schothorst de dupe geworden? Schothorst had geen zitje en rijdt nu met de McLaren, heeft weinig van doen met de Lamborghini.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet