Sportscars

WEC: BMW geeft eerste foto’s BMW M8 GTE vrij

BMW heeft vandaag officieel de eerste foto's van de BMW M8 GTE vrijgegeven. Vorige week werd er uitgebreid op de Lausitzring getest. In aanwezigheid van sportdirecteur Jens Marquardt losten Martin Tomczyck en Maxime Martin elkaar aan het stuur af.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

BMW M8 GTE


BMW geeft eerste foto's BMW M8 GTE vrij
Afgelopen week testte BMW voor het eerst met de nieuwe M8 GTE op de Lausitzring. De M8 GTE gaat volgend jaar in het WEC en het IMSA WeatherTech Sportscar kampioenschap in actie komen. Na een succesvolle roll out in Dingolfing verliep de eerste test op de Lausitzring eigenlijk probleemloos.

Jens Marquardt: " Ben erg trots om de BMW M8 GTE op het circuit in actie te zien. De afgelopen maanden heeft iedereen met de ontwikkeling van ons nieuwe vlaggenschip in de GT scene fantastisch werk verricht om deze mijlpaal te kunnen bereiken. De test was in eerste instantie bedoeld om nader met de auto kennis te maken. Bij de eerste kennismaking lag de nadruk meer op veiligheid dan op performance. De eerste indrukken van de BMW M8 GTE waren meer dan positief."

Martin Tomczyck: " Ik voel mij erg vereerd om als eerste deze test uitgevoerd te hebben. Ik heb ervan genoten. Direct vanaf het begin voelde het goed aan. Voor ons als coureur was het gemakkelijk met de karaktereigenschappen om te gaan. Dit is erg belangrijk. Wij hebben heel veel kilometers afgelegd en data verzameld. Wij konden ook de eerste stappen richting performance doen. En dit is bij een eerste test gewoon een geschenk. Bij de komende tests kennen we de basis die we op de Lausitzring gelegd hebben verder uitbouwen."

BMW M8 GTE 2

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Racing-Fan 20 juli 2017 10:33

  Op die tweede foto lijkt het wel een NASCAR wagen.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 juli 2017 12:53

  Ziet er gaaf uit, maar ik vraag me af waarom de huidige BMW M6 nu alweer vervangen wordt. Die heeft maar twee jaar gereden in competitie.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 20 juli 2017 16:01

  Ik neem aan dat de (te langzame) GT3 auto ook door dit model vervangen wordt?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 juli 2017 20:00

  @Dirk, de GT3-bolides zijn M6 en geen M8. Dit is weer een slagschip, dat is de M6 eigenlijk ook. Niet echt een agiel apparaat.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 22 juli 2017 12:59

  De M6 en M8 lijken me niet echt geschikt maar bij gebrek aan een beter model moeten ze iets.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet