TCR International

TCR Germany: Bas Koeten Racing met drie Hollanders op podiumjacht in TCR Germany op Zandvoort

IMG 7640

In de afgelopen drie jaren heeft het team van Bas Koeten Racing zich nadrukkelijk toegelegd op de TCR formule. In de voorbije jaren stond het team reeds aan de start van TCR International Series, TCR Germany, TCR Benelux en 24h Series. Komend weekend keert de Hollandse equipe met maar liefst drie auto's terug naar TCR Germany op het thuiscircuit van Zandvoort. Met Jaap van Lagen, Michael Verhagen en Rik Breukers is niets minder dan een podiumplaats in het ruim 40 auto's tellende startveld de gezamenlijke ambitie.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

TCR Germany is een multimerkenkampioenschap waarin voorwielaangedreven toerwagens met circa 350 PK het tegen elkaar op nemen. Aan de start verschijnen ruim 40 auto's, waaronder Audi, Volkswagen, SEAT, Honda en Opel. Niet ongebruikelijk is een kwalificatieuitslag waarin de eerste 35 auto's binnen twee seconden eindigen. Op vrijdag worden vier trainingssessies verreden waarna er op zaterdag een kwalificatie en een sprintrace (15:15 uur) van 30 minuten race gehouden wordt. Op zondag (12:00 uur) wordt de tweede sprintrace van 30 minuten gehouden.

IMG 7657

Jaap van Lagen heeft een zeer uitgebreide staat van dienst en mag zich winnaar noemen van een veelheid aan wedstrijden in kampioenschappen in GTs, formulewagens en toerwagens. Onlangs testte Van Lagen in de Audi RS 3 LMS TCR van Bas Koeten Racing en reed daarbij indrukwekkende rondetijden. Als echte teamplayer is Van Lagen een koning in het afstellen van een raceauto. Recentelijk reed Van Lagen niet onverdienstelijk enkele wedstrijden in TCR International Series. Op het thuiscircuit in de Nederlandse duinen bundelen Van Lagen en Bas Koeten Racing hun ervaring en is het uitgangspunt dat aan het einde van het weekend bekers mee naar huis gaan.

IMG 7586

Rik Breukers spendeerde reeds meer dan honderd uur in de SEAT Leon TCR aangezien hij veelvuldig deelneemt aan de 24h Series met de endurance versie van deze Spaanse racer. Vorige maand stond Breukers met een LMP2 aan de start van de grootste race ter wereld, de 24 uren van Le Mans. Ook staat hij dit seizoen met succes aan de start van de Lamborghini Super Trofeo.

Michael Verhagen is al jaren een vaste waarde in de Supercar Challenge, maar reed ook meerdere lange-afstandsraces. Vorig jaar debuteerde Verhagen reeds met een SEAT Leon TCR van Bas Koeten Racing in TCR Benelux tijdens het DTM weekend op Zandvoort waarna hij later dat jaar op Assen een Honda Civic TCR bestuurde samen met Tom Coronel.

IMG 7633

Bas Koeten: "We zijn trots om deze sterke line-up aan te kondigen. Met dit drietal halen we een brok ervaring binnen. Daarbij zijn we overtuigd van de snelheid van onze auto's, alle drie slechts een paar maanden oud, en van de afstelling die we toepassen. De Balance of Performance is recentelijk gelukkig aangepast waardoor de auto's weer dichter bij elkaar zijn gekomen. Met drie extra Nederlanders aan de start gaan we een mooi weekend tegemoet waarbij ongetwijfeld op het scherpst van de snede gereden wordt."

DEELNEMERSLIJST


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet