Diversen

Div: Duncan Huisman in de prijzen bij BMW Sportpokal

 Duncan Huisman

Duncan Huisman viel afgelopen zaterdag in de prijzen bij de jaarlijkse uitreiking van de BMW Sportpokal, het klassement dat de Beierse fabrikant in het leven geroepen heeft voor privérijders die met de producten van het merk in actie komen. Duncan Huisman werd beloond voor zijn resultaten met BMW in het Zweeds toerwagenkampioenschap. Zijn successen in het WTCC tellen niet mee, omdat hij hierin als fabriekscoureur geldt. Huisman bezet de 22e plaats in het eindklassement van de BMW Sportpokal.


Tekst: René de Boer
Foto: John Townsend/BMW


Voor het eerst werden dit jaar 25 in plaats van 20 coureurs beloond en de totale prijzenpot van de BMW Sportpokal werd vergroot tot een bedrag van in totaal 250.000 Euro. "Dat past bij onze filosofie, waarin privérijders heel belangrijk zijn. Dit jaar hebben we bovendien ons productprogramma voor privérijders uitgebreid met twee nieuwe modellen, de 120d en de Z4 M Coupé", aldus BMW-sportdirecteur Dr. Mario Theissen.

De overwinning in de Sportpokal, goed voor een bedrag van 35.000 Euro, was voor Claudia Hürtgen, die haar goede klassering te danken had aan successen met BMW in de Langstreckenmeisterschaft Nürburgring, de Belgische Procar en de 24-uursraces van Doebai en de Nürburgring. De tweede plek, die 25.000 Euro oplevert, ging naar Marc Hennerici, Hürtgens teamgenoot in de Langstreckenmeisterschaft. De derde plaats was voor de Amerikaan Will Turner, die de GrandAm-Cup won.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet