TCR Series

Jonas De Kimpe deed het beter dan hij zelf verwachtte in TCR Benelux

TCR Benelux - DK Racing

Aurélien Comte bezorgde tijdens Round 4 van TCR Benelux de Peugeot 308 Cup de allereerste zege in een TCR-race en Guillaume Mondron slaagde erin om de achterstand op puntenleider Benjamin Lessennes te beperken. Het is goed toch ook even stil te staan bij het debuut en de prestaties van Jonas De Kimpe in de DK Racing-VW Golf TCR. Deze TCR-debutant klaarde de klus in de witte VW Golf TCR namelijk helemaal alleen, geheel volgens wat het reglement voorschrijft over het statuut van Gentlemen Driver. Een mooie kans die nog niet zo bekend is; ook alleen kun je deelnemen!

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

"Ik deed beter dan wat ik had verwacht," stelde 26-jarige Jonas De Kimpe. "TCR Benelux staat immers bekend om zijn zeer hoge niveau en een zeer sterke, veeleisende competitie. Ik had tot nu toe enkel wat testgereden tijdens de openingsmanche van TCR Benelux. Bovendien ben ik als coureur een beetje een diesel, ik heb wat tijd nodig om in het ritme te komen. Dat verklaart ook waarom ik pas op het einde van de qualifying sneller begon te rijden en erin slaagde om de snelste rondetijd op klok te zetten. Wegens de hoge temperaturen in de auto – 44° - was in mijn eentje rijden van de Long Race fysiek sowieso een zware klus!"

TCR Benelux - Jonas De Kimpe

Op zondag genoot Jonas de eer om voor de eerste keer in zijn carrière helemaal vooraan op de startgrid plaats te nemen, naast de andere VW Golf TCR van Mathieu Detry.

"Ik had mij voorgenomen om het weekend zonder schade door te komen en dat was aan de basis mijn eerste missie. Het aanleren van de startprocedure en... het missen van de start hebben mij dus geholpen om die eerste race zonder kleerscheuren te doorstaan! In de daaropvolgende races vond ik aansluiting bij de Audi's RS3 LMS en kon ik mooi meespurten. Wij zijn zeer tevreden en dit smaakt naar meer."

DK Racing - TCR Benelux

Bij Ferry Monster Autosport, dat zich gedurende het hele weekend ontfermde over de VW Golf TCR van DK Racing, was men vol lof over het debuut van Jonas in TCR Benelux.

"Aangezien Jonas al een hele tijd niet meer gereden had en hij bovendien de Golf TCR nog moest leren kennen, was het een goede zaak dat hij solo mocht gaan. Hij kon zodoende veel race-kilometers maken en leergeld betalen. In een hoogstaande klasse als TCR is het een pluspunt dat één coureur voluit kan gaan, zonder alles te moeten delen met een tweede man. Ik denk dat dat mogelijkheden – vrije keuze voor één of twee coureurs - moet kunnen geven voor 2018."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet