Supercar Challenge

DSC: DSC huldigde kampioenen in Breda

Op een groots feest met ruim 350 gasten ter afsluiting van het seizoen 2006, zijn afgelopen zondag, in de tot beste van Nederland gekozen discotheek "Het Kerkplein" te Breda de kampioenen van de Dutch Supercar Challenge gehuldigd.

tekst Willem J. Staat

 DSC Jaarfeest

Kampioen Hans Ambaum(rechts) de nieuwe GT-kampioen. Foto met dank aan Maurice Hoogers.

DSC huldigt kampioenen en presenteert kalender
De drie verschillende kampioenen mochten in Breda tijdens een geweldig feest hun prijzen in otvangst nemen. In de GT-divisie ging de kampioensbeker naar Hans Ambaum met een Dodge Viper, in de Supersportklasse mocht Pieter van Soelen met een BMW GTR de kampioensbeker afhalen, terwijl die in de Sportklasse naar Eugene Janssen en Rolf van Os ging. Laatstgenoemde combinatie mocht uit handen van Pieter Dubois en René Wijnen eveneens de DSC Tropy in ontvangst nemen omdat zij van alle drie divisies de meeste punten naar huis reden. Dubois en Wijnen waren in 2005 winnaars van deze DSC-wisselbeker.

Kalender
De DSC presenteerde eveneens haar kalender voor het seizoen 2007. Het seizoen 2007 bestaat uit negen evenementen ofwel achttien wedstrijden. De kalender is als volgt

22 april GTP Nürburgring
20 mei Truck Grand Prix Zolder
17 juni Euroraces Spa-Francorchamps
22 juli Masters of F3 Zandvoort
12 augustus Rizla Racing Days Assen
2 september Champcar Assen
9 september Silverstone 24 Uursweekend Britcar
30 september A1 Grand Prix Zandvoort
21 oktober Finaleraces Assen.

Direct na het Champcarweekend vertrekt het DSC-circus naar Silverstone, waar men voor de derde keer in het 24 Uursweekend van de Britcar participeert. Voor een aantal teams bestaat er de mogelijkheid om aan de 24 Uurswedstrijd zelf deel te nemen. De deelname aan het A1 GP weekend staat onder voorbehoud op het programma, omdat dit afhankelijk is van de indeling van het programma.

Reglement
Het huidige DSC-reglement blijft vrijwel ongewijzigd. In tegenstelling tot ontwikkelingen in het buitenland blijft de mix van GT's en Toerwagens gehandhaafd. Wel wordt de sportieve en technische organisatie van het DSC uitgebreid om gelijke pas te houden met het niveau van de teams en de rijders.

Op basis waarop het technische reglement is gebaseerd, de verhouding tussen het wagengewicht en het motorvermogen beter te kunnen controleren wordt 2007 definitief de in het afgelopen seizoen ontwikkelde en geteste Powerlogger geïntroduceerd. Hiermee is gedurende de gehele race het motorvermogen van de wagens te controleren.

Ook maakte organisator Dick van Elk bekend dat de DSC tijdens het seizoen 2007 zal beschikken over een eigen Race-Director. Ook daarmee wordt pas gehouden met buitenlandse series, Champcar, IRL, DTM, Belcar etc. beschikken alle voor een eigen Race Director.

 Ambaum archief

Hans Ambbaum bezorgde de Dodge Viper een tweede kampioenschap in de DSC. Foto: Willem J. Staat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet