TCR Series

TCR Benelux: Meindert van Buuren opnieuw in actie in TCR Benelux komend weekend op Zolder

TCR Benelux - Bas Koeten Racing - Meindert Van Buuren

Na een podiumfinish in het afsluitende TCR Benelux weekend op TT-Circuit Assen in 2016 maakt Meindert van Buuren komend weekend zijn rentree in TCR Benelux. Op Circuit Zolder neemt Van Buuren de plaats van Paul Sieljes in de Audi RS 3 LMS TCR van Bas Koeten Racing over. Sieljes is verhinderd omdat hij organisator is van het grootse Formula Student evenement op TT-Circuit Assen dat samenvalt met de Zolder Superprix.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Van Buuren testte vorig jaar reeds in de SEAT Leon TCR van Bas Koeten Racing en reed aansluitend niet onverdienstelijk de Finaleraces samen met Marcel Dekker. Ervaring heeft van Buuren met name in de eenzitters, zo reed hij onder meer in Formule Renault 3.5, GP2 en AutoGP.

TCR Benelux - Meindert van Buuren jr

Van Buuren: "De Audi is in technisch opzicht gelijk aan de SEAT Leon TCR waarin ik vorig jaar reed, behalve dat alle auto's dit jaar over 350 PK beschikken. Ik zal mijn race-ervaring komend weekend delen met de jonge Audi coureurs van Bas Koeten Racing. Ter voorbereiding heb ik op dezelfde simulator getest als de KNAF Talent First rijders."

Bas Koeten vult aan: "We zijn blij om Meindert van Buuren aan te kondigen. We hebben vorig jaar al gezien dat hij snel is met de voorwielaangedreven TCR auto's. Meindert zal met Willem Meyer op de #56 Audi RS 3 rijden. Twee weken geleden hebben we op Circuit Zolder getest met beide Audi's en op die dag hebben we serieuze progressie geboekt op het vlak van zowel rijders als auto's. Ook is de Balance of Performance aangepast waardoor onze auto's 20 kg lichter zijn dan vorige keer op Circuit Zolder.

TCR Benelux - Mondron-Donniacuo

Guillaume Mondron samen met Lorenzo Donniacuo in titelduel
Guillaume Mondron staat voorlopig 2de in de tussenstand en gezien Tom Coronel, 3de, dit weekend verhinderd is door het WTCC in Argentinië, heeft hij goede kansen om het in de titelstrijd op te nemen tegen puntenleider Benjamin Lessennes, die in de Honda Civic #2 van het Boutsen Ginion Racing het gezelschap krijgt van regerend TCR Benelux-kampioen Stéphane Lémeret!

In die missie zal hij achter het stuur van de "25 Hours VW Fun Cup" VW Golf TCR #4 van het Delahaye Racing bijgestaan worden Lorenzo Donniacuo, die al eerder aan de slag ging in TCR Benelux en vorig weekend in de 25 Hours VW Fun Cup nog vrede moest nemen met een 2de plaats achter... Guillaume Mondron!

Het zag er even naar uit dat Guillaume Mondron niet aan de start zou verschijnen van Round 4 op Circuit Zolder.
"Alles was voorzien dat ik opnieuw kon rekenen op de diensten van Giacomo Altoè, met wie ik eerder op Circuit Zandvoort de Long Race won en vol scoorde in de sprints," klinkt de drievoudige winnaar van de 25 Hours. "Maar in de zware crash op Oschersleben, afgelopen weekend in TCR International, raakte hij licht gewond en diende op dokters advies niet te racen. Het was dus even spannend om op korte tijd een geschikte vervanger te vinden. Met Lorenzo als co kan ik gerust zijn. We kennen elkaar goed, ik weet dat ik hem volledig kan vertrouwen en dat hij mij perfect zal helpen in het verbeteren van mijn positie in het kampioenschap. Want, ik ga voluit voor de Belgische titel!"

Lorenzo Donniacuo kreeg pas gisterenavond te horen dat hij plaats mocht nemen in de witte Delahaye-VW Golf!
"Voor mij is het een hele eer om voor mijn derde deelname in TCR Benelux teamgenoet te zijn van Guillaume in de Delahaye-VW Golf. Ik zat vorig jaar al achter het stuur van een Golf TCR en voor mij is het geen stap in het onbekende. Guillaume mag gerust slapen, ik ga er alles voor doen om hem weg te halen van die 2de plaats in de tussenstand!"

Kampioenschap:
Overall : 1. Benjamin Lessennes 235 ; 2. Guillaume Mondron 214; 3. Tom Coronel 195; 4. Aurelien Comte, Kevin Abbring 157; 5. Maxime Potty, Mathieu Detry 147; 6. Stefano Comini 134 ; 7. Giacomo Altoè 122 ; 8. Edouard Mondron 124 ; 9. Sam Dejonghe-Denis Dupont, 106; 9. Sheldon van der Linde 105; 10. Mika Morien, Stan van Oord 82; 11. Jaap van Lagen, Simon Reicher 67; 12. Willem Meyer, Paul Sieljes 66; etc.

Car: 1. Honda Civic 224; 2. Audi RS3 LMS 208; 3. VW Golf 156; 4. SEAT Leon 156; 5. Peugeot 308, 146; etc.
Junior: 1. Benjamin Lessennes, 157; 2. Maxime Potty, Giacomo Altoè 90; 4. Mathieu Detry 87; 5. Sheldon van der Linde 55; 6. Mika Morien 54; 7. Willem Meyer 46; 8. Stan Van Oord 44; etc.

Team: 1. Delahaye Racing Team 62; 2. Boutsen Ginion Racing 49 ; 3. DG Sport 43 ; 4. Team WRT 38; 5. Bas Koeten Racing 28; 6. Comtoyou Racing, Certainty Racing 15; 8. Ferry Monster Autosport 12 ; 9. Milo Racing 6 ; 10. DG Sport Compétition Opel Team Belgium 4


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet