TCR International

TCR: JAS Honda kondigt geheel nieuwe 2018 TCR versie aan

JAS Motorsport heeft voor 2018 een volledig nieuwe TCR Honda Civic Type R aangekondigd. De nieuwe auto is gebaseerd op de straatversie die eerder dit jaar gelanceerd werd. De huidige Honda Civic Type R maakte in 2015 zijn debuut.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

JAS Resize


JAS Honda kondigt geheel nieuwe 2018 TCR versie aan
Volgend jaar komt JAS zelfs met twee nieuwe versies van de TCR Honda Civic Type R. Dit maakte het Italiaanse bedrijf vandaag bekend. Het nieuwe model beschikt over een volledig nieuw design waarbij de weerstand verminderd wordt en de neerwaartse druk verhoogd. Verder beschikt de auto over een multilink wielophanging, anti rollbar systeem, een geavanceerde ECU en een rolkooi die aan de laatste FIA eisen voldoet.

Special voor deelnemers aan de VLN en de 24U series heeft JAS een Endurance versie ontwikkeld. Deze versie beschikt over ABS, bijkomende verlichting en een speciale koelingsuitrusting voor de rijder.

De samenwerking tussen JAS en Honda begon in 1998. Men begon met de ontwikkeling van de Civic Type R voor de autosport in de breedte. Zowel in de circuit-als rallyesport.Sindsdien JAS Honda het WTCC in 2013 gewonnen en is op vele terreinen actief waaronder TCR Benelux, TCR Germany, Midden Oosten en Macau.De nieuwe Honda staat op de lijst van 19 modellen die voor de TCR zijn toegelaten. Vanaf 15 december a.s. kunnen klanten over het nieuwe model beschikken en de eerste 25 auto's zullen nog voor de start van 2018 klaar zijn. De eerste Civic TCR heeft inmiddels al vijf kampioenschappen gewonnen en staat op de nominatie om er dit jaar nog eens acht te winnen.Mads Fisher van JAS: "Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij geïnteresseerden om zo snel mogelijk met ons contact op te nemen."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet