GT

GT: Van der Zande vervangt geblesseerde Daniel Keilwitz bij ADAC GT Masters Zandvoort

Renger van der Zande vervangt tijdens het ADAC GT Masters weekend op Zandvoort bij het team van Callaway Competition de geblesseerde Daniel Keilwitz die in juni bij een testrit met een Ferrari in Blanchimont op Spa zijn onderbeen brak. Voor de wedstrijd op Zandvoort komt Renger samen met de Fransman Jules Gounon uit.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2015 Renger
Comeback van Renger van der Zande volgend weekend in de ADAC GT Masters op Zandvoort.

Van der Zande vervangt geblesseerde Daniel Keilwitz bij ADAC GT Masters Zandvoort
Bij de ADAC GT Masters op Zandvoort volgend weekend komt Renger van der Zande samen met de Fransman Jules Gounon(22) in de Valvoline Callaway Competition C7 GT 3R aan de start. Renger vervangt vaste rijder Daniel Keilwitz die enkele weken geleden bij een crash in een Ferrari op Spa zijn onderbeen brak. Van der Zande kwam in 2014 en 2015 als gaststarter met een Mercedes op de Nürburgring aan de start en behaalde daarbij een podiumklassering. Voor de in Amsterdam wonende Van der Zande nu een thuiswedstrijd
.
Renger van der Zande: "Ik wens Daniel een snel herstel toe en was graag onder andere omstandigheden in de ADAC Masters teruggekeerd. Op Zandvoort rij ik voor de eerste maal in de Corvette. Ben benieuwd want die auto ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Mijn taak voor het weekend is duidelijk. Goed werk verrichten en ervoor zorgen dat Jules Gounon zijn leiderspositie in de ADAC GT Masters kan blijven verdedigen."

Om het team te ondersteunen zal Daniel Keilwitz wel in Zandvoort aanwezig zijn. De 2013 ADAC GT Masters kampioen heeft de Corvette C7 mede ontwikkeld en wist tot nu toe samen met Gounon vier wedstrijden in deze auto te winnen.

Daniel Keilwitz: "Mijn beenoperatie is goed verlopen en ik maak iedere dag weer vorderingen. Het doel is om bij de volgende wedstrijd op de Nürburgring weer in de cockpit te zitten. Met Renger van der Zande heeft het team een uitstekende vervanger gevonden. Hij heeft met allerlei auto's veel ervaring opgedaan en zal zich daarom snel aan de Corvette aanpassen. Als lokale held kent hij Zandvoort uitstekend. Gounon/Keilwitz behaalden dit seizoen één overwinning en twee podiumklasseringen en staan bovenaan in de tussenstand van het kampioenschap. Zij hebben 19 voorsprong op de Schnitzer BMW M6 GT3 van de Brit Ricky Collard en de Oostenrijker Phillipp Eng.

2017 Callaway Corvette
Met de Callaway Corvette C7 GT3 R moet Renger kunnen scoren.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet