Sportscars

Sportscars: Gulf 12 Hours adopteert ACO LMP3 reglement

MTC 4161 lmp3

De Gulf 12 Hours, jaarlijks verreden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, krijgt dit jaar een volwaardige LMP3 klasse. Nadat vorig jaar al bij wijze van proef enkele LMP3-auto's deelnamen, maakten de organisatoren van het evenement vandaag bekend officieel goedkeuring te hebben gekregen van de Automobile Club de l'Ouest (ACO). In de zevende editie zullen de LMP3-auto's dan ook volgens het technisch reglement van de ACO deelnemen.

Tekst en foto: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Afgelopen december waren de Ligier JS P3s in de vrije trainingen snel, maar kwamen ze door de Balance of Performance-maatregelen uiteindelijk er in de race niet aan te pas. De best geklasseerde LMP3-auto eindigde als zevende, ruim achter de winnende Kessel Racing Ferrari 488 GT3. Dit jaar zal dat mogelijk anders zijn met de bevestiging dat het ACO-reglement wordt overgenomen, in navolging van verschillende internationale kampioenschappen.

"Vorig jaar hebben we succesvol getest of de LMP3-auto's in de Gulf 12 Hours konden inpassen, een race die oorspronkelijk werd ontwikkeld rond de GT3-auto's. De feedback die we hebben ontvangen is erg positief. We geloven dan ook dat LMP3-auto's het ideale element zijn om toe te voegen aan de Gulf 12 Hours en dat ze zullen helpen bij het creëren van de perfecte mix tussen GT en prototype auto's," aldus Andrea Ficarelli, de promotor van de Gulf 12 Hours.

De eerste LMP3-auto's zijn inmiddels ook al bevestigd. Het Anglo-Amerikaanse United Autosports kondigde de deelname van drie Ligier JS P3s aan. "De Gulf 12 Hours is een fantastisch evenement. We hadden vorig jaar een goede week met een dubbel podium en de wijziging van het reglement voor de LMP3-auto's zal de wedstrijd nog spannender maken," aldus United Autosports' baas Richard Dean.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet