Sportscars

Sportscars: Team Penske vanaf 2018 met Acura DPi in IMSA WeatherTech SportsCar Championship

170711 IMSA Penske
Zo'n tien jaar na de successen met de Porsche RS Spyder keert Team Penske in de lange-afstandsraces terug

Het slechtst bewaarde geheim in de lange-afstandsracerij is nu eindelijk officieel bevestigd: Team Penske komt vanaf volgend jaar met Acura Motorsports (in ons land beter bekend als Honda) uit in de prototype-klasse van het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Het team van Roger Penske, dat als succesvolste renstal in de Amerikaanse autosport mag worden beschouwd, zet een tweetal Acura ARX-05 DPi's in. Het testprogramma begint zeer binnenkort, het racedebuut is tijdens de Rolex24 at Daytona, eind januari 2018. Over de rijders is nog geen mededeling gedaan, maar hier circuleren hardnekkig de namen van Helio Castroneves en Juan Pablo Montoya.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Acura is dit jaar al in de IMSA-racerij actief met de door Michael Shank Racing ingezette NSX in de GTD-klasse, waarin het merk met Katherine Legge en Andy Lally onlangs op Watkins Glen en Detroit twee opeenvolgende klassezeges behaalde, maar het was al bekend dat het doel op iets langere termijn de stap naar de prototypes was. Voor Penske betekent de deelname met de Acura DPi de terugkeer naar de prototypes in de Amerikaanse lange-afstandsracerij, waarin het team met de Porsche RS Spyder vele successen vierde, saillant genoeg toen met Acura als een van de voornaamste tegenstanders. "Lange-afstandsraces horen bij Team Penske, van onze eerste deelname aan de 24 Uur van Daytona in 1966 tot de deelname in de ALMS aan het eind van het vorige decennium. Het was altijd ons doel om weer een sportwagenprogramma voor Team Penske op poten te zetten, maar daarvoor hebben we succesvolle partners nodig zoals Honda en Acura."

Tot de ondernemingsgroep van Roger Penske behoren ook Acura-dealerschappen, terwijl Acura-moedermerk Honda in de IndyCar-racerij juist een van de concurrenten van Team Penske is, dat met Chevrolet-motoren rijdt. In 2000 en 2001 werkte Team Penske al wel samen met Honda in de toenmalige CART-serie. Het IMSA-project valt onder de verantwoordelijkheid van HPD, de Honda-sportdivisie in Noord-Amerika, al mag ervan worden uitgegaan dat Team Penske met zijn fantastische faciliteiten in Mooresville, een groot deel van de technische ontwikkeling in eigen beheer uitvoert.

170711 IMSA Penske Announcement
Roger Penske vanaf volgend jaar met Acura in IMSA

Reacties

    • 2
    • 1
     
    ace1 11 juli 2017 17:52

    Ik sta er niet van te kijken als Fernando Alonso in 2018 nog voor McLaren en Mclaren heeft in 2018 nog steeds Honda motoren dat Fernando Alonso dan ook deelneemt aan de 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet