DTM

DTM: Zo ziet 40 G eruit: spectaculaire onboard-beelden crash Gary Paffett Norisring

110702 Crash 1

Mercedes-AMG heeft vanavond in samenspraak met de Duitse autosportfederatie DMSB de beelden vrijgegeven die de 'incident camera' in de auto van Gary Paffett afgelopen zondag maakte toen de Brit zwaar crashte in de DTM-race op de Norisring. Tevens werden enkele cijfers bekendgemaakt. Kort voor het eerste contact met de muur, na een aanraking met de Audi van Jamie Green, had Paffetts Mercedes een snelheid van ongeveer 255 km/u. De eerste klap in de muur had een kracht van 6-8 G. Daarna raakte de stuurloze auto de Audi van de onfortuinlijke Mike Rockenfeller met een kracht van 38-40 G. Audi spreekt van een kracht van 35 G bij de botsing. De genezing van Mike Rockenfeller verloopt naar verluidt volgens plan, volgende week volgt nader onderzoek en worden er nieuwe röntgenfoto's gemaakt. Het plan is nog steeds dat Rockenfeller gewoon kan deelnemen aan de komende DTM-races op 22 en 23 juli in Moskou.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat
Video's: Mercedes-AMG/DMSB en DTM

Hier de crash van buiten:En hier de beelden vanaf de 'incident camera' in Paffetts auto. Let vooral ook op hoe consequent hij de handen van het stuur houdt, en welke krachten er op het stuurwiel werken!2017 Stille getuigen

Stille getuigen na de crash: portieren van de Mercedes van Paffett en van de Audi van Rockenfeller

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet