VLN

VLN: Thuiswedstrijd in de Groene Hel a.s. weekend. KIA C’eed GT/R debuut op de Nordschleife

Komend weekend vindt de vierde wedstrijd van de VLN op de Nordschleife plaats. De 48e editie van de Adanauer Rundstrecken Trophy. Een thuiswedstrijd voor de organiserende MSC Adenau. Voor de tweede wedstrijd na de 24U keren er ook weer een aantal gerenommeerde teams terug.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 WTM
Gaat Wochenspiegel Team Monschau weer voor een verrassing zorgen?


Thuiswedstrijd in de Groene Hel a.s. weekend
De VLN-organisatie bestaat uit een organisatie van negen automobielclubs die in 1977 ontstond om lange-afstandswedstrijden op de Nürburgring te organiseren. De MSC Adenau is één van de medeoprichters en eigenlijk heeft geen enkele andere club zoveel binding met de legendarische Nordschleife.

Vanaf de Fuchsrörhre tot aan de brug in Breidscheid loopt de Nordschleife door de Gemeente Adenau. Veel deelnemers komen overigens uit de Eifel zijn lid van de organiserende club.De MSC Adenau is bijv. vertegenwoordigd door Frikadelli Racing met Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Andreas Ziegler. Na de vele technische problemen in derde wedstrijd van het seizoen zou een podiumresultaat een pleister op de wonde betekenen. Frikadelli Racing zet een tweede Porsche 911 GT3 R voor de combinatie Frank Stippler/Norbert Siedler in.

Concurrentie voor de locals komt van het Wochenspiegel Team Monschau dat met de Ferrari F488 combinatie Georg Weiss, Oliver Kainz en Jochen Krumbach de vorige wedstrijd op hun naam schreven.

IMG 1855 De lokale favoriet Frikadelli Racing is eveneens van de partij.

Falken Motorsport zet eveneens weer een BMW M6 GT3 en een Porsche 911 GT3 R in, terwijl Manthey Racing eveneens twee Porsches heeft ingeschreven waaronder de No 911 van Romain Dumas en Richard Lietz, die beide openingswedstrijden won. Een sterk optreden wordt andermaal verwacht van de Renault RS.01 "Dieter Schmidtmann", Heiko Hammel en Michele Di Martino zagen in de vorige wedstrijd door een tijdstraf een podiumklassering in rook opgaan.Het team van Walkenhorst heeft eveneens twee BMW M6 GT3's ingeschreven.

In de SP2T klasse maakt de gloednieuwe KIA C'eed GT/R zijn debuut in h.anden van de Spanjaard Miguel Toril Boquoi. Teammanager Anke Bastuck: "Wij hebben o.a. een grotere tank ingebouwd. Vanwege het onderscheid tussen Sprint en lange-afstandsraces proberen wij op deze manier competitief te zijn. In zijn klasse komt de concurrentie van Renault, Peugeot en Mini.
De BMW M4 GT4 maakte reeds tijdens 24U Nürburgring zijn wedstrijddebuut en keert dit weekend weer terug in handen van ROWE Teameigenaar Michael Zehe, Thorsten Drewes en Dirk Adorf. Omdat de auto nog niet gehomologeerd is, staat hij in de SP8T klasse ingeschreven(Specials tot 4L) Na homologatie zal de BMW GT4 in de SP10 klasse worden ingeschreven. De start is traditioneel om 12.00u.

2017 Manthey
De Manthey Porsche won de beide openingswedstrijden. De fabrieksondersteunde "No 911" keert dit weekend weer terug op de Nordschleife.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 05 juli 2017 19:49

  @Willem J. Staat doet de Glickenhaus SCG003C ook mee die tijdens de 24U Nürburgring ook meedeed?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 05 juli 2017 22:40

  De definitieve startlijst wordt pas morgen gepubliceerd. Maar ik neem aan van niet.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet