Racing Shows

Uiterst zeldzame McLarens in Louwman Museum

louwman-poster

In het Louwman Museum in Den Haag is van 7 juli tot en met 27 augustus aanstaande de overzichtstentoonstelling 'McLaren' te zien, waar een groot aantal race- en straatauto's van het legendarische sportwagenmerk is samengebracht. De tentoonstelling wordt geopend door Amanda McLaren, de dochter van de grondlegger van het merk Bruce McLaren.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Ayrton Senna
De McLaren-tentoonstelling in het Louwman Museum telt in totaal zestien auto's afkomstig uit privécollecties, diverse musea, McLaren Automotive in Woking, UK en Louwman Exclusive. Te zien zijn onder andere de McLaren MP4-5B uit 1990 waarmee Ayrton Senna wereldkampioen werd.

480 McLaren-BMW-F1-GTR---1

Maar ook de legendarische 1996 McLaren BMW F1 GTR Le Mans van Marc Duez, Jacques Lafitte en Steve Soper en de McLaren M8F Can-Am winnaar van Peter Revson uit 1971 maken deel uit van de verzameling.

480 HAK-11

Natuurlijk ontbreken de kampioensauto's van Mika Häkkinen en Lewis Hamilton niet. Ook de liefhebbers van auto's met een dak komen aan hun trekken: de in Harrods-kleuren uitgevoerde P1 GTR, een 12C Spider MSO 50th Edition en een 675LT Spider maken eveneens deel uit van de tentoonstelling, zoals de gloednieuwe McLaren 720S evenmin ontbreekt.

480 MON-9

Populair
Volgens Ronald Kooyman, directeur van het Louwman Museum geeft de tentoonstelling een mooi beeld van het merk: "McLaren heeft een prachtige geschiedenis die we aan de hand van een bijzondere collectie auto's laten zien aan het grote publiek. Er zijn unieke auto's bij die zelden of nooit eerder tentoongesteld zijn."

Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive en importeur van McLaren in Nederland, over het initiatief: "De tentoonstelling is belangrijk voor het Britse merk. We laten niet alleen zien dat McLaren een rijke geschiedenis heeft met grote successen, de tentoonstelling maakt ook duidelijk dat de auto's van nu profiteren van de kennis en ervaring opgedaan in de autosport. Wie een McLaren kiest, koopt een auto van een merk om trots op te zijn."

De tentoonstelling 'McLaren' in het Louwman Museum in Den Haag is van 7 juli tot en met 27 augustus te zien. Kaarten kunnen online worden besteld via louwmanmuseum.nl

480 HAM-4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet