V8 Supercars

V8 Supercars: Eerste foto’s test Gen II V6 Turbo motor

Red Bull lekte vanmorgen de eerste foto's van de Sandman Publicity car, die vorig jaar voor publiciteitsdoeleinden werd ingezet. Niet alleen dat. Vorige week werd de nieuwe generatie V6 Turbo hierin op Norwell Motorsports Park getest.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Red Bull Team Holden

Sandman 1
De nieuwe Gen II Holden kregen we nog niet te zien. Wel werd de nieuwe V6 Turbo getest. Gemengde gevoelens bij de fans dat dan weer wel.

Eerste foto's Gen II V6 Turbo motor test
Jamie Whinchup, Craig Lowndes en Steven Richards voelden vorige week woensdag op Norwell Motorsports Park de gloednieuwe V6 Turbo aan de tand. De motor was geplaatst in de Holden Publiciteitsbestelwagen ofwel de "Sandman". Een groot deel van het ontwikkelingswerk werd bij GM in Pontiac USA verricht. Omdat men bij Triple Eight niet meer over reserve-auto's beschikt, werd er van de Sandman gebruik gemaakt. Alleen aan de motorkap en het front van de "Sandman" waren veranderingen aangebracht om de motor op de juiste manier te plaatsen. Dit m.b.t. de intake en intercoolers.

Teameigenaar Roland Dane: "Aan de test in de "Sandman" zijn noch nadelen noch voordelen verbonden. Het enige wat belangrijk is dat we kilometers maken en dat we leren wat er nodig is om ons op de juiste manier in de Supercars voorbereiden."Over het geluid kon Dane weinig onthullen behalve dat het "awesome" was voor wat het waard is. Voorlopig wil Dane niet meer prijsgeven dan nodig is.

Sandman 2
Reacties

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 04 juli 2017 14:01

  "Omdat men bij Triple Eight niet meer over reserve-auto's beschikt, werd er van de Sandman gebruik gemaakt." Heeft dat niet gewoon te maken met het feit dat het testen aan banden is gelegd en men dus wel met een oudere generatie auto moet testen?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 04 juli 2017 22:20

  @Racing Fan. Met een Gen II motor mag gewoon getest worden omdat die pas in 2018 gebruikt wordt. Triple Eight heeft al haar auto's in de Dunlop Series verkocht.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet