GT

GT: Sterke line-up voor Porsche in 24U van Spa

M17 2978

Een kleine maand voor de 24 Uur van Spa heeft Porsche bevestigd wat al lang werd verwacht: de Duitse fabrikant komt met een fabrieksauto aan de start in de Belgische Ardennen. KÜS Team75 Bernhard zal de Porsche 911 GT3 R runnen voor Michael Christensen, Kevin Estre en Laurens Vanthoor. Daarnaast zal Herberth Motorsport twee Porsches in Pro-AM inzetten. Tevens werd bekend dat naast Bentley Team M-Sport ook Bentley Team ABT aan de wedstrijd zal deelnemen.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Al enkele maanden werd gefluisterd dat KÜS Team75 Bernhard met fabrieksrijders in Spa te zien zou zijn, maar de formele bevestiging van deelname en de namen van de rijders bleef uit. Vier weken voor de race maakte Porsche echter bekend dat Michael Christensen, Kevin Estre en Laurens Vanthoor op de door het team van Timo Bernhard ingezette Porsche 911 GT3 R zijn ingeschreven.

Bij Herberth Motorsport zullen de vaste rijders Daniel Allemann en Ralf Bohn ondersteuning krijgen van Porsche fabrieksrijder Sven Müller en Porsche Young Professional Mathieu Jaminet, terwijl in de tweede auto Alfred en Robert Renauer en Jürgen Häring samen met oud-winnaar Marc Lieb zullen rijden. Lieb won de wedstrijd in 2003, ook met Porsche, samen met Stephane Ortelli en Romain Dumas.

Bentley Team ABT maakte bekend met een Bentley Continental GT3 te zullen starten in Spa. Nico Verdonck, Jordan Lee Pepper en Christer Jöns zullen achter het stuur van de Bentley met startnummer 9 kruipen. Het drietal reed dit jaar ook al met de Bentley in de 24 Uur van de Nürburgring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet