HARC

HARC Nieuws Juni: Classic Wings & Wheels, Historic Grand Prix en ander nieuws

BX5C3046-1024x683

Als HARC-lid ben je er natuurlijk sowieso op de Historic Grand Prix, maar we willen toch even vermelden welke klassen er allemaal in actie komen dit jaar: FIA Masters Historic Formula One Championship, NK GTTC, HGPCA Pre 1961 and Pre 1966 Grand Prix Cars, Classic F3, Triumph Competition & British HTGT, Historic F3 1000cc European Trophy, Masters Pre-'66 Touring Cars, FIA Masters Historic Sports Cars Championship, Gentlemen Drivers en Pre-war Sportscars.

Het voorlopige tijdschema is HIER te vinden

PC

Bent u op zoek naar iets meer luxe tijdens uw HGP bezoek, wilt u (zakelijke) relaties meenemen en in de watten leggen? Dan is de Paddock Club 'the place to be'. Genieten van het beste wat de historische autosport te bieden heeft, van hoogwaardige catering en van het zonnige terras met uitzicht op de Tarzanbocht. Alle info is HIER te vinden over de Paddock Club.

CWW

Classic Wings & Wheels opwarmer voor de HGP

Tijdens Classic Wings & Wheels kunnen bezoekers genieten van een fantastisch samenspel van spectaculaire autoklassiekers en unieke historische vliegtuigen. Het uiteindelijke doel van dit grandioze rij- en vliegfeest is om een aanzienlijk bedrag aan een goed doel te schenken. Dit jaar zijn de goede doelen: Stichting Lymph & Co en het Zeldzame Ziekten Fonds. Ook dit jaar zal het evenement weer plaatsvinden op de luchtmachtbasis Gilze-Rijen. De datum voor deze achtste editie is 26 augustus, een mooie opwarmer voor de Historic Grand Prix dus. Let op, kaarten koop je niet aan de kassa, want die is er niet, maar uitsluitend vooraf via de website www.classicwings-wheels.nl

CSL

Verrassende Historic Assen Trophy

Tijdens de Historic Assen Trophy werden we getrakteerd op negen mooie races. In de MG Triumph Competitions waren Rainer Vorköpper (Jaguar E-Type) en Gerard Vermast (2x, op TVR 2500) de winnaars, het MG klassement was twee keer voor Kees Rozema, en éénmaal voor Melle van der Wal. Pieter Bikker won alledrie de races om het Interstate NK HARC 82-90 in zijn BMW E30, Onno Vlaanderen won de standaard klasse in de eerste race, maar daarna was Donovan Wolfrat tweemaal de snelste. In het NK GTTC won Eric Holthausen de eerste twee races in zijn BMW CSL, de derde was voor Freddy van Sprundel in de Ford Escort. De kleine klasse kende drie verschillende winnaars, Jeroen Feijten (Simca Rallye), "Michel Vaillant" (Renault 5 Alpine) en Timo Span (Mini Clubman).

Meer lezen over de HAT? Kijk op Autosport.nl of in RetroRacingMagazine

poster-magny-cours

Welke wordt 't? Grand Prix de France Historique of Monza Historic?

Wie de komende maand wil genieten van (hopelijk) fraai weer en historische topsport, kan op twee mooie evenementen zijn lol op. Het wordt wel kiezen, want ze vinden allebei komend weekend (30 juni-2 juli) plaats! Op Magny-Cours organiseert HVM Racing voor het eerst de Grand Prix de France Historique. De bekende Franse organisator wil met dit evenement de gloriejaren van de Grote Prijs van Frankrijk laten herleven – net nu de Formule 1 terugkeert naar Frankrijk, al is het op Paul Ricard. De nadruk van het programma ligt dan ook op formuleauto's. Vooral Formule 1 uiteraard, van 1946 tot 1985 vertegenwoordigd dankzij de Historic Grand Prix Car Association en het FIA Masters Historic Formula One Championship. Maar ook voor F2, F3 en Formule Ford zijn er elk twee races. Masters Historic Racing vult het programma aan met de FIA Masters Historic Sports Cars en de tweede Masters Three Hours van het jaar.

monza-historic-banniere

Monza Historic
Op Monza houdt Peter Auto intussen zijn volgende evenement: de Monza Historic. Monza stond in 2015 al eens op het programma van Peter Auto en dit wordt de tweede editie van het evenement. Het hele circus van Peter Auto komt naar Italië, want op Monza kunnen ze uiteraard allemaal de benen strekken, van Groep C en de twee CER-kampioenschappen tot de Sixties Endurance, de Trofeo Nastro Rosso en de Heritage Touring Cup. Voor het eerste uitstapje van Peter Auto in de monoposto's, de Euro F2 Classic, is op Monza eveneens plaats. De Nederlandse 'usual suspects' Armand Adriaans, Pascal Pandelaar/Michiel van Duijvendijk en Jan Gijzen zijn uiteraard weer van de partij, en net als op Dijon is ook DHG Racing aanwezig.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet