Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Sterke evolutie bij de Juniors

foto6

Begin dit seizoen kregen 6 jonge talenten ondersteuning vanuit de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Via begeleiding op verschillende vlakken worden de deelnemers het hele seizoen opgevolgd. Ook in 2018 is er een vervolgprogramma voorzien waarin een geselecteerde Junior verdere ondersteuning geniet.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Deelnemers aan het Junior Program maken grote stappen vooruit
Het Junior Program wordt al sinds 1997 door Porsche Motorsport georganiseerd om jonge talenten op te sporen en te begeleiden. Vanaf dit jaar heeft de Benelux nu ook zijn eigen programma om meer jonge piloten richting de succesvolle one make series te sturen en de competitie binnen het kampioenschap te vergroten.

De deelnemers maken kans om in de voetsporen van onder andere Timo Bernhardt, Brandon Hartley en, meer recent, Mathieu Jaminet te treden.

De deelnemers voor het Benelux Junior Program 2017 zijn:
• Jesse Van Kuijk (GP Elite)
• Yannick Hoogaars (Speedlover)
• Ayhancan Güven (Toksport WRT)
• Glenn Van Parijs (Belgium Racing)
• Dylan Derdaele (Belgium Racing)
• Didier Van Dalen (Kronos Porsche Center)

foto3

Tijdens het afgelopen raceweekend in Le Mans, hield Driver Coach Marc Goossens een trackwalk met de aanwezige Juniors.

foto2

Hier kregen ze alle tips & tricks van een echte Le Mans expert. Hier op de foto met 24H Le Mans winnaar Brendon Hartley


Er werd gewerkt op race technieken, attitude als piloot, afstelling van een racewagen en de communicatie en samenwerking binnen een team.

foto1

Ook Mental en Physical Coach Jos Sneyers van Actlive werkte al samen met de Juniors en ziet veel potentieel in de rijders: "Ze hebben hun richtlijnen gehad en punten waaraan ze moeten werken, nu ligt de bal in hun kamp. Piloot zijn is meer dan enkel achter een stuur zitten maar ik zie zeker wel potentieel. Progressie is voor mij belangrijk, ik wil zien dat ze ermee bezig zijn en dat ze vooruitgang boeken. Als je op hoger niveau in de autosport wil terecht komen zijn het de kleine details die grote verschillen maken."

foto4


Ze hebben hun richtlijnen gehad, punten waaraan ze moeten werken. Nu moeten zij daar iets mee doen. Marc heeft gevraagd om verslagen te schrijven, bal ligt in hun kamp. Ze weten waar ze aan toe zijn. Er zijn er die eigenlijk heel veel potentieel hebben maar het niet beseffen. Je hebt er ook die potentieel hebben en het niet gebruiken. Progressie is voor mij belangrijk. We werken vooral op energie. Ze moeten letten op voeding, ademhaling,... Het is meer dan achter een stuur zitten. Testdag was heel leuk, er is veel motivatie. Nu wil ik de resultaten zien"

foto5

Dit weekend in Zandvoort zal voormalig Porsche Junior Mathieu Jaminet de jongens coachen. Mathieu is zelf op korte tijd benoemd tot Porsche Young Professional nadat hij vorig jaar 12 van de 12 races won in Porsche Carrera Cup Frankrijk. Een schitterend voorbeeld voor onze Juniors dus. Hij zal er zijn ervaring delen en de jongens bijstaan op en naast de piste.

foto7

De Juniors doen het goed dit seizoen. Dylan leidt het kampioenschap voor Yannick. Zowel Dylan als Ayhancan hebben al een overwinning op hun naam staan en ook Yannick en Glenn eindigden al op het podium.

Aan het einde van dit seizoen wordt de Benelux Junior 2017 uitgenodigd voor de Porsche Shoot-out. Het zou mooi zijn om een van de kandidaten te zien doorstromen binnen Porsche.

De deelnemers zullen dit weekend strijden tijdens de Porsche Racing Days Zandvoort.

VOLGENDE EVENTS
1 - 2 July Porsche Racing Days Zandvoort
16 - 17 September FIA Truck GP Zolder
29 September - 1 October Blancpain GT Series Barcelona
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet