Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Boek ‘Formule 1 voor Dummies’ gepresenteerd

presentatie-f1-voor-dummies-6

Nu Nederland met Max Verstappen eindelijk weer eens een coureur in de Formule 1 heeft – en wat voor een – is het F1-publiek opeens een stuk groter geworden. Niet iedere Verstappen-fan is al jaren liefhebber van de Formule 1. Voor wie voor de buis of op de tribune toch wat meer te vertellen wil hebben, is nu in de 'Voor Dummies'-reeks Formule 1 voor Dummies verschenen. Het boek van autosportjournalist Joe van Burik werd vanmiddag gepresenteerd, in Huizen bij Coronel Kartracing.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

presentatie-f1-voor-dummies-1

Van Burik opende de presentatie zelf door te vertellen hoe hij in de autosport terechtkwam en hoe hij met het boek ook zelf meer over de sport te weten kwam.

presentatie-f1-voor-dummies-2

Zoals dat gaat, werd de presentatie ook in een Facebook-livestream vervat. Terwijl de hapjes al rondgaan, kijkt Rick Winkelman in de achtergrond belangstellend toe.

presentatie-f1-voor-dummies-3

Tim en Tom Coronel – met wie Van Burik de afgelopen twee Dakars meereisde – waren de gastheren.

presentatie-f1-voor-dummies-4

Daan de Geus (links) van onder meer Formule 1 Magazine was ook op de presentatie afgekomen. Van Buriks trotse ouders staan op de achtergrond.

presentatie-f1-voor-dummies-7

Het moment van de officiële overhandiging van het eerste exemplaar. Of exemplaren, want als je er Tim eentje geeft, moet Tom er ook een!

presentatie-f1-voor-dummies-8

Tom Coronel – nog maar net bekomen van zijn klap tegen de brandweerauto in Vila Real – gaat meteen op zoek naar de plaatjes. "Je weet hoe coureurs zijn, hè?"

presentatie-f1-voor-dummies-9

Vertederend moment: Van Burik die een exemplaar ter signering aan de Coronels overhandigt, maar het boek teruggeduwd krijgt. "Jij moet signeren! Het is jouw boek!"

presentatie-f1-voor-dummies-10

NOS-verslaggever Louis Dekker kijkt geamuseerd toe. Met de 15 miljoen 'bondscoaches' die hem tijdens elke GP bestoken met mails en tweets, hoopt Dekker ongetwijfeld dat het boek gretig aftrek vindt onder het miljoenenpubliek dat er in Nederland opeens voor de Formule 1 bestaat...

Binnenkort verschijnt op AUTOSPORT.NL een recensie van Formule 1 voor Dummies. Dan laten we weten of de lezer dankzij dit boek inderdaad nooit meer een domme vraag over de Formule 1 hoeft te stellen. Bovendien geven we via een prijsvraag een exemplaar van het boek weg!

Joe van Burik, Formule 1 voor Dummies, BBNC Uitgevers, Amersfoort, ISBN 978-90-453-5380-7
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet