VLN

VLN: Dit weekend 59.ACAS H#R Cup op de Nordschleife

Acht weken na de laatste wedstrijd begint het VLN seizoen a.s. weekend pas echt met de 59 ADAC ACAS H#R Cup waarvoor slechts 150 auto's zijn aangemeld. De GT3 klasse telt maar acht inschrijvingen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Landgraf Motorsport
Gaat de Landgraf Mercedes AMG GT3 dit weekend voor een verrassing zorgen?

Dit weekend 59. ADAC ACAS H#R Cup op de Nordschleife
A.s. zaterdag vindt op de Nordschleife de derde wedstrijd meetellend voor het VLN kampioenschap plaats. De GT3 ProAM klasse telt slechts acht inschrijvingen. De Manthey Porsche van Otto Klohs, Mathieu Jaminet en Lars Kern behaalde in de beide openingswedstrijden twee klasse-overwinningen en behoort tot de favorieten. Concurrentie komt voor Manthey van binnenuit met Sven Müller,
''Steve Smith" en "Randy Walls'' WTM brengt de spectaculaire Ferrari 488 GT3 aan de start, terwijl Frikadelli Racing traditioneel eveneens met 2 GT3 Porsches van de partij is. Land Motorsport heeft twee Audi's ingeschreven. Jeffrey Schmidt en Michael Ammermüller maken bij het team van Wolfgang Land hun VLN debuut. Landgraf Motorsport is met een Mercedes AMG GT3 van de partij en Walkenhorst komt met de vertrouwde BMW Z4 GT3 aan de start. Ook de Renault RS O1 van Heiko Hammel en "Dieter Schmidtmann" staat eveneens ingeschreven.

BEKIJK HIER DE LIVESTREAM

TCR klasse groeit
In de TCR-klasse heeft de groei zich duidelijk ingezet. Dit weekend komen de Fin Hannu Luostarinen en Volker Strycek met een Opel Astra TCR aan de start. Evenals vorig jaar is Cup 5 klasse met de BMW M235i het sterkst bezet. Op de voorlopige deelnemerslijst staan meer dan 20 inschrijvingen. Ook de V5 en V5 klasses voor productiewagens zijn met 16 en 14 inschrijvingen goed bezet. De VLN specials telt ongeveer 43 inschrijvingen en de Cup klasses van BMW, Toyota, Porsche en Opel zorgen eveneens voor voldoende strijd. En in de Groep H klasse komen ook nog enkele bijzondere exoten zoals VW Pioneer Fast Racing Corrado aan de start. De wedstrijd begint traditioneel a.s. zaterdag om 12.00u

BMW Cup
Ook dit jaar gaat de kampioen waarschijnlijk weer uit de BMW 235i Cup komen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet