GT

Blancpain GT Series: Lamborghini oppermachtig in eerste seizoenshelft

Lamborghini-Max van Splunteren in actie met de NEC-Lamborghini Huracan GT3-170621

De Blancpain GT Series zijn met 3 overwinningen halverwege het seizoen al fantastisch verlopen voor Lamborghini Squadra Corse. Komend weekeinde vormt de 6-uurs race van Paul Ricard een perfecte test in de aanloop naar de fameuze 24 Uur van Spa-Francorchamps eind juli. Met zijn NEC-Lamborghini Huracán verdedigt Lamborghini GT3-junior Max van Splunteren de Nederlandse eer en hij ziet uit naar de komende races.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Paul Ricard 6-uurs race goede test voor Spa-Francorchamps
Sinds Lamborghini haar intrede deed in het meest competitieve GT-kampioenschap ter wereld, de Blancpain GT Series, heeft het Italiaanse rasmerk er nog niet zo goed voorgestaan als dit jaar. Weliswaar begon het GRT Team met de Duitse coureur Christian Engelhart en de Italiaan Mirko Bortolotti tijdens de Sprint race op het 'thuiscircuit' van Misano nog met een 9e plaats, daarna volgde een hattrick voor de gifgroene Lamborghini Huracán GT3. Eerst behaalde het rijderstrio Christian Engelhart, Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti een fantastische zege in de Endurance race op het beroemde circuit van Monza, daarna zegevierde het duo Engelhart/Bortolotti in de Sprint race op Brands Hatch. En de trilogie werd vervolmaakt op Silverstone, waar Engelhart/Caldarelli/Bortolotti de tweede Endurance zege van het seizoen boekten. Met ruim 50 deelnemers in elke race en fabrieksteams van merken als Ferrari, Audi, Bentley, BMW en Mercedes-Benz een prestatie van formaat. Lamborghini Squadra Corse manager Giorgio Sanna toonde zich dan ook in zijn nopjes met de progressie van Lamborghini in de Blancpain GT Series: "Het is geweldig dat wij kunnen laten zien dat Lamborghini uitstekende prestaties levert en de auto's en motoren betrouwbaar zijn! En het is natuurlijk goed voor ons imago, juist ook in alle markten waar we actief zijn, zoals in Nederland."

Lamborghini-Max van Splunteren neemt als GT3 Junior van Lamborghini Squadra Corse deel aan de Blancpain GT Series-170621

GT3 Junior Max van Splunteren verdedigt Nederlandse eer
Max van Splunteren (21) is ook in 2017 door Lamborghini Squadra Corse verkozen om deel uit te maken van het GT3 Junior programma en rijdt voor Attempto Racing. Helaas kan de in flitsende NEC-kleuren gestoken Huracán GT3 van de Nederlandse Lamborghini coureur dit seizoen nog geen potten breken. "We hebben een paar keer domme pech gehad, waardoor we steeds onder ons kunnen hebben gepresteerd," aldus Max van Splunteren. "Maar we hebben ons leergeld nu wel betaald en gaan komend weekeinde op Paul Ricard voor een goed resultaat om daarmee goed beslagen ten ijs te komen tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Dat blijft de belangrijkste en vooral mooiste race van het seizoen!" Omdat de 6-uurs race van Paul Ricard 's avonds wordt verreden, kunnen de teams en coureurs zich ook in het donker voorbereiden op de race van Spa.

Onlangs nam Van Splunteren deel aan een Junior-testprogramma van Lamborghini op het circuit van Imola: "Een mooie ervaring, waar ik niet alleen de gelegenheid kreeg om een flink aantal ronden in de fabrieks-Huracán GT3 te rijden, maar waar we ook op een snelle Cervélo racefiets onze fysieke conditie moesten testen." Daarnaast kregen de Lamborghini-junioren een nuttige social media training.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet