Diversen

Div: Alex Zanardi volbrengt triathlon en slaagt voor Endurance Test

Alex Zanardi heeft afgelopen weekend in het Italiaanse Pescara de IRONMAN 70.3 met succes volbracht. De Italiaan legde een afstand van 113 km. in 4U 26 min en 58 secs. af. Overall werd Alex als 526 geklasseerd. Voor Alex was het ideale voorbereiding voor de wereldkampioenschappen in Hawaï oktober a.s.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: BMW

Zanardi Zwemmen
Zwemmen was niet gemakkelijk voor Alex Zanardi.


Alex Zanardi volbrengt triathlon en slaagt voor Endurance Test
Voor Alex Zanardi was de IRONMAN 70.3 een aardige voorbereiding voor de wereldkampioenschappen later dit jaar. Het wedstrijdonderdeel bestond uit een zwemgedeelte van 1.9 km in open water, gevolgd door een 90 km sectie voor de fietsen en een 21.1 km lang parcours langs het strand van Pescara. Voor het laatste gedeelte van de Marathon gebruikte Alex zijn Olympische rolstoel.
Alex Zanardi: "De sfeer in Pescara was fantastisch. Er doen niet alleen atleten mee, maar ook veel amateurs. Fantastisch omdat ik nogal wat steun kreeg. De wedstrijd was goed, alleen het zwemgedeelte was behoorlijk zwaar. Vanwege de ruwe zee werd het parcours veranderd en dit was erg moeilijk. Met die grote golven is het zonder benen een beetje moeilijk zwemmen waardoor ik nogal wat zeewater dronk. Maar met betrekking tot mijn performance zwom ik wel erg goed.

Voor het fietsgedeelte had ik bijzonder veel energie. Het resultaat van de trainingen in het afgelopen jaar waardoor ik toch een beter atleet geworden ben. Daarna ben ik in mijn Olympische rolstoel gesprongen en ook op dat gebied veel verbeteringen maar het resultaat in Pescara liet dit eigenlijk niet zien. Het vond plaats op een nauw en bochtig gedeelte en met een Olympische rolstoel was dit nogal moeilijk. Maar totaal gezien ben ik over mijn performance wel tevreden. Er is nog veel werk aan de winkel maar het gaat de goede kant uit. Afwachten wat we in Klagenfurt kunnen doen."

Over twee weken neemt Alex aan de Klagenfurt Kärnten Marathon deel. Deze wedstrijd is identiek aan de Hawaï Marathon en bestaat uit 3.8 km. zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km "lopen"

Zanardi Fiets
Cycling is meer zijn ding.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet