Diversen

Div: Nürburgring viert 90 jarig jubileum met Ring Mark expositie

Afgelopen weekend vierde de Nürburgring haar 90 jarige jubileum. In het kader van het 90 jarige bestaan van het iconische circuit werd er in Ringwerk een speciale expositie met de speciale naam Ring Marks door Sir Jackie Stewart en Mirko Markfort (bedrijfsleider van exploitant Capricorn) geopend.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Nürburgring GmbH

2017 Stewart
Sir Jackie Stewart opende afgelopen zaterdagavond de Ring Marks expositie.


Nürburgring viert 90 jarig jubileum
In het kader van de Nürburgring Classic vonden afgelopen weekend op de Nordschleife verschillende events plaats waarvan een drie uursrace van Young en Oldtimers op de Nordschleife één van de hoogtepunten was. Daarnaast werd er een speciale expositie geopend waarvoor Sir Jackie Stewart als eregast was uitgenodigd.

De inmiddels 78-jarige Schot was de eerste die de Nordschleife met de legendarische woorden "Groene Hel" bestempelde. Sir Jackie Stewart: "Mooi om hier weer terug te zijn. Vanwege de vele bomen, lengte en hoge snelheden noemde ik het circuit toen (1968 red) "De Groene Hel". In die periode was het risico bijzonder hoog. Een ieder die niet van de Nürburgring onder de indruk was, was gewoon niet snel genoeg. Eigenlijk was het hier praktisch onmogelijk om werkelijk op de limiet te rijden. Tenslotte werd ik ook een "Ring Meister" . Binnen de familie Stewart is dat natuurlijk een groot verhaal. Voor mij persoonlijk is dit één van de grootste circuits ter wereld. Als je niet gewonnen had, was je geen goede coureur. Maar de belangrijkste overwinning was voor mij persoonlijk om weer naar huis te kunnen rijden. Als merk is de Nürburgring tegenwoordig zo sterk als altijd."

2017 Braun Commentator Rainer Braun werd eveneens een DTM Legende.

Nürburgring bedrijfsleider Mirco Markfort: " Met 90 jaar traditie vieren wij verbondenheid en die traditie die wij weten te waarderen. De Nürburgring is een deel van ons allemaal want wij schrijven allemaal onze eigen Nürburgring geschiedenis. Het is een plek vol mythes en legendes. Voor mij het mooiste circuit ter wereld en tegenwoordig aan flexibiliteit en veelzijdigheid niet te evenaren."

Naast Sir Jackie Stewart waren bij de opening eveneens Rainer Braun en Gisela Herbstrith aanwezig. Journalist/TV commentator Rainer Braun versloeg met zijn talrijke anekdotes vele DTM wedstrijden. Gisela Herbstrith is de dochter van Dr. Ludwig Josef Otto Creutz, tussen 1924 en 1932, de grondlegger van het circuit en districtsafgevaardigde van Adenau. In de Ring Mark expositie vallen onder meer de fameuze Benetton Renault B195 van Michael Schumacher, de F1 Eifelland March van Rolf Stommelen en de Mercedes Kompressor van Rudolf Carracciola uit 1926 te bewonderen. De toegang tot de expositie bedraagt 9.90 Euro. Voor kinderen tot vijf jaar is de toegang vrij en daarboven bedraagt de entree 7,90 Euro. Familiekaarten zijn vanaf 32 Euro beschikbaar.

2017 SSK
De legendarische SSK Mercedes Compressor waarmee Caracciola de Eifelrennen op de Nürburgring won.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet