Formule 1

Formule 1: Duitsland en Frankrijk terug op de kalender in 2018

Verstappen

In 2018 keert de Formule 1 weer terug naar Duitsland en Frankrijk, om precies te zijn naar Hockenheim en Paul Ricard. Omdat Maleisië verdwijnt komt het aantal races volgend jaar uit op 21. De nieuwe organisatie van de F1 heeft de kalender extra vroeg bekend gemaakt, zodat organisatoren meer tijd hebben een groots evenement neer te zetten.

Tekst: Daan Jeuken

Grote events
Een van de aandachtspunten van de nieuwe F1-chairman Chase Carey en de zijnen, is dat het bezoeken van een Grand Prix een grootser spektakel moet worden. Niet alleen de race op zondagmiddag 14:00 moet een spektakel worden – dit moet het hoogtepunt worden van een heel weekend vol evenementen en entertainment. Om organisatoren de ruimte te geven dit uit te werken, hebben ze de kalender voor 2018 nu al vastgelegd. Het is een groot contrast met Bernie Ecclestone, die tot het laatste moment bleef schuiven met evenementen en data, om overal het onderste uit de kan te halen. "Elke race moet een event worden, waarbij de fans, onze belangrijkste aandeelhouders, een unieke en onvergetelijke ervaring kunnen beleven", aldus Carey. "Als we dat kunnen bereiken, zal de hele F1-familie daar de vruchten van plukken."

Terug naar de basis
Een ander aandachtspunt van de nieuwe eigenaren is dat de expansiedrift naar nieuwe oorden gecombineerd wordt met de historie van de Formule 1. De terugkeer van Frankrijk en Duitsland past helemaal in dat straatje. "Frankrijk was een van de zeven races in het eerste Wereldkampioenschap in 1950. Nu keren we, na een decennium afwezigheid, terug. Het wordt georganiseerd op het circuit van Paul Ricard, waar in 1990 voor het laatst een F1-race werd verreden."

25 maart - 25 november
Het raceseizoen van 2018 begint op 25 maart en vangt, traditioneel aan in Melbourne. De Grand Prix van Frankrijk staat gepland voor 24 juni, op Hockenheim wordt op 22 juli gereden. De afsluiter is op 25 november, net als afgelopen jaren in Abu Dhabi.

Kalender Formule 1 2018
25 maart, Melbourne Australia
8 april, Shanghai China
15 april, Sakhir Bahrain
29 april, Baku Azerbaijan
13 mei, Barcelona Spanje
27 mei, Monaco Monaco
10 juni, Montreal Canada
24 juni, Le Castellet France
1 juli, Spielberg Austria
8 juli, Silverstone, Groot-Brittannië
22 juli, Hockenheim Duitsland
29 juli, Budapest Hongarije
26 augustus, Spa-Francorchamps België
2 september, Monza Italië
16 september, Singapore Singapore
30 september, Sochi Rusland
7 oktober, Suzuka Japan
21 oktober, Austin USA
28 oktober, Mexico City Mexico
11 november, Sao Paulo Brazilië
25 November, Yas Marina Abu Dhabi

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet