Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Vaillante-Rebellion gediskwalificeerd, Jackie Chan DC Racing nu 1-2 in LMP2 Le Mans

Le Mans Race Zondag middag BVDW-10
Gisteren nog trots op het podium, nu met lege handen: Vaillante-rijders Piquet, Heinemeier-Hansson en Beche en teambaas Bart Hayden (vlnr).

Valsspelen, dat komt bij Michel Vaillant niet voor. Ja, bij de concurrentie misschien. Maar nu is er toch een klein smet op het blazoen, want de nummer 13-Vaillante-Rebellion (Piquet/Heinemeier Hansson/Beche) werd door de sportcommissarissen in Le Mans uit de uitslag gehaald vanwege een ongeoorloofde aanpassing aan het bodywork. Daarmee verliest het team zijn derde plaats algemeen en de tweede plaats in de LMP2-klasse, achter de winnende Jackie Chan DC Racing-Oreca. Als gevolg van de diskwalificatie van de Vaillante-Rebellion-Oreca schuift de tweede Jackie Chan DC Racing-Oreca (Brundle/Cheng/Gommendy) door naar de tweede positie in de klasse. De nummer 35-Signatech Alpine Matmut-Alpine-Nissan (Panciatici/Ragues/Negrão) promoveert naar de derde plaats in de LMP2-klasse, nadat het podium verloren leek als gevolg van een late excursie van Xandi Negrão in de grindbak.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Bob van der Wolf

De reden voor diskwalificatie van de Vaillante-Rebellion was een gat, dat aan de rechter kant in de afdekking van het motorcompartiment was geboord, om zo de startmotor, die niet meer goed werkte, beter van buiten te kunnen bereiken. Een klap met een hamer op de startmotor doet vaak wonderen (zelfs bij een LMP2-auto), maar dan moet je er natuurlijk wel bij kunnen. En daar zat nou juist het probleem, want volgens het reglement zijn eigenhandige aanpassingen aan het bodywork niet toegestaan. Dat een lid van het team in het parc fermé, nota bene terwijl een van de technische commissarissen van de FIA bezig was met het downloaden van data vanuit de auto, probeerde het gat in het bodywork met tape in de kleuren van de auto af te plakken (!) hielp natuurlijk niet echt...
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet