Sportscars

Sportscars: Geniet nog een keer van Kamui Kobayashi's recordronde in Le Mans

170616 Le Mans Nieuws Polesitters
De pole-sitters, vlnr Stéphane Sarrazin, Kamui Kobayashi en Mike Conway

Over de record-kwalificatieronde van Kamui Kobayashi, die gisteren in een nagenoeg vrije ronde met zijn Toyota TS050 Hybrid tot een tijd van 3:14,791 minuten kwam, de snelste ooit in Le Mans in zijn huidige configuratie gereden ronde, zal nog wel een tijdlang worden nagepraat. "Het was een geweldige ronde, alles klopte, bijna geen verkeer. Daar ben ik wel trots op", verklaarde Kobayashi tijdens de Toyota-persconferentie in Le Mans. "Kamui na die ronde te zien uitstappen was bijzonder. Het was alsof hij zweefde, alsof hij op een andere planeet was. Maar het was ook wel uitzonderlijk goed wat hij heeft laten zien", stak Toyota Gazoo Racing-teamdirecteur Rob Leupen de loftrompet over zijn protégé. De spectaculaire video-opname van Kobayashi's recordronde willen we u niet onthouden. Dit is er eentje voor de eeuwigheid.

Tekst: René de Boer (vanuit Le Mans, Twitter: @renedeboer)
Foto en video: PR

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 16 juni 2017 19:43

    Niet alleen de snelste ronde in de huidige configuratie, maar de snelste ronde in Le Mans ooit! Inclusief de tijden dat er nog geen chicanes waren. Bijna 252 km/u gemiddeld...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet