Sportscars

Sportscars: ACO kondigt LMP3 World League aan voor 2018

LMP3-world-league

De Automobile Club de l'Ouest kondigde vandaag tijdens de persconferentie op Le Mans de introductie van een LMP3 World League aan. Het concept dat vandaag werd gepresenteerd moet nog verder worden uitgewerkt, maar de grote lijnen zijn wel al duidelijk. 


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: ACO

Hoewel de exacte details van de nieuwe LMP3 World League pas later dit jaar bekend zullen worden gemaakt, kon ACO president Pierre Fillon tijdens de persconferentie wel alvast een tipje van de sluier oplichten.

"Ik kan vandaag nog niet alles zeggen, meer informatie volgt in september," aldus Fillon. "De LMP3 is door de ACO bedacht en de categorie is de toegang tot de prototypes. Het is een mondiaal succes met races in Azië, Europa en de Verenigde Staten."

"Het idee is om op elk continent een finale te hebben met de beste teams uit de verschillende kampioenschappen op dat continent en vervolgens een superfinale, die telkens weer op een andere plek plaats zal hebben."

Dat de LMP3 een succes is blijkt uit het aantal inschrijvingen voor de Road to Le Mans en het grote aantal kampioenschappen wereldwijd, zoals de IMSA Prototype Challenge in de VS, de European Le Mans Series en Michelin Le Mans Cup op Europees niveau en de LMP3 Cup in Engeland en de Asian Le Mans Series in Azië.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet