GT

GT: Audi bevestigt fabrieksrijders voor 24U van Spa

VSA BEC SIL17 DC9T2365

Audi Sport heeft de rijdersbezetting voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps (29-30 juli) vrijgegeven. Tien Audi R8 LMS zijn ingeschreven voor de zevende race van de Blancpain GT Series, waarvan vier met Audi fabrieksrijders. Het doel van Audi is duidelijk: een vierde overwinning op Spa.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Nadat Audi drie weken geleden de 24 Uur van de Nürburgring wist te winnen met Land Motorsport gaat het vizier nu op de klassieker in de Belgische Ardennen. WRT zal twee auto's met fabrieksondersteuning inzetten, terwijl I.S.R. en Saintéloc elk één auto met Audi-rijders hebben.

Het team van Vincent Vosse krijgt op Spa de beschikking over René Rast, Nico Müller en Antonio García in een van de twee Audi R8 LMS, terwijl Nürburgring-winnaars Christopher Mies en Connor De Phillippi met Frédéric Vervisch gaan rijden.

Bij Audi Sport Team I.S.R. zullen Pierre Kaffer, Kelvin van der Linde en Frank Stippler de cockpit delen en bij Audi Sport Team Saintéloc vormen Jules Gounon, Christopher Haase en Markus Winkelhock een team.

WRT rijdt al sinds 2011 met ondersteuning van Audi, voor het Tsjechische I.S.R. Racing en het Franse Saintéloc Racing is het de eerste keer dat ze officiële Audi-ondersteuning krijgen voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps.

Belgian Audi Club Team WRT zal naast de twee fabrieksauto's ook nog vier privéauto's inzetten, terwijl ook I.S.R. Racing en Saintéloc Racing een extra auto hebben ingeschreven.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet