Sportscars

Sportscars: Panoz toont prototype volledig elektrische lange-afstandsracer

IMG 5718
Over het ontwerp zeggen we maar niks: de Green4U Panoz Racing GT-EV

Sinds de aankondiging van een Deltawing-GT-project, twee jaar geleden op Sebring, en het tonen van een prototype, datzelfde jaar op Road Atlanta, hadden we weinig meer van Don Panoz vernomen. Vandaag echter keerde de Amerikaanse ondernemer en autosportliefhebber in Le Mans terug in de publiciteit met de onthulling van het studiemodel van de Green4U Panoz Racing GT-EV, een volledig elektrisch aangedreven raceauto, die geschikt moet zijn voor de deelname aan lange-afstandsraces. Met zijn onderneming Green4U Technologies, waarvan hij mede-oprichter is, wil Panoz de auto bouwen en ontwerpen in het hoofdkwartier in Braselton, Georgia, bij het circuit Road Atlanta. Prestaties en reikwijdte zouden volgens Panoz op hetzelfde niveau moeten liggen als raceauto's met verbrandingsmotor en hybride-technologie. Mogelijk zou het een auto zijn voor een 'Garage56'-project in Le Mans (wat inmiddels eigenlijk 'Garage61' zou moeten zijn).

Tekst: René de Boer (vanuit Le Mans, Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

"We presenteren dit project hier in Le Mans vanwege de geschiedenis van deze bijzondere race, waar de intelligentste, meest ambitieuze en meest vasthoudende deelnemers de grenzen van de autosport en de automobielindustrie door de jaren heen telkens weer verlegd hebben", aldus Panoz bij de presentatie. "Wij hebben die grenzen verlegd door 'Sparky' (de Panoz Q9 GTR-1 Hybrid uit 1999) en de Deltawing naar Le Mans te brengen, en met de volledig elektrische GT-EV zullen we hetzelfde doen. Ons doel is om de auto tijdens een race in te zetten, wellicht zelfs een aanvraag te doen voor een 'Garage56'-startplaats in de toekomst en wat we daarbij leren, zullen we toepassen voor onze toekomstige Green4U EV-auto's. Mede-oprichter en CEO van Green4U Technologies, Jack Perkowski, zei: "De ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven raceauto die het kan opnemen tegen de beste raceauto's met verbrandingsmotor plaatst Green4U aan de top van de EV-technologie."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 15 juni 2017 15:11

  Don Panoz kennende zien we deze auto gewoon in 2018, in tegenstelling tot waterstof le mans auto's van een paar jaar geleden.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 15 juni 2017 19:43

  "Sinds de aankondiging van een Deltawing-GT-project, twee jaar geleden op Sebring, en het tonen van een prototype, datzelfde jaar op Road Atlanta, hadden we weinig meer van Don Panoz vernomen." Hebben begin van dit jaar ook een GT4 gepresenteerd.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 juni 2017 22:58

  De gt4 rijdt volgens gts specificatie in continental sportcar championship

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet