GT

GT: Ekris Motorsport en Las Moras Racing succesvol in GT4 European Series Northern Cup

A38I4994

Op zondagochtend waren het opnieuw Ekris Motorsport en Las Moras Racing die er met de hoofdprijzen vandoor gingen. Koebolt schoof bij de start door naar de tweede plaats en bleef zijn hele stint lang in de buurt van de leidende Street Art Racing Aston Martin. Vrijwel direct nadat het Belgische team de verplichte pit stop had afgerond sloeg Van der Ende toe en passeerde de Ekris-rijder de Aston Martin. Van der Ende reed daarna weg van zijn rivalen en eindigde met een voorsprong van 18 seconden opnieuw als winnaar.

BX5C0397

"Ik kwam na de start op plek twee en had wat druk van achteren van de KTM, waardoor de Aston Martin weg kon rijden. Ik moest verdedigen, waardoor ik wat tijd verloor, terwijl de Aston lekker kon stampen en het verschil opliep tot drie seconden. Daarna kon ik er wel heen rijden en toen hij wat foutjes maakte besloot ik aan te vallen en de druk er op te zetten. In het verkeer verloor ik helaas weer wat tijd en kwam ik als tweede binnen. Ricardo wist meteen nadat de Aston weer naar buiten kwam P1 over te nemen en vanaf daar was het naar de finish rijden," aldus Koebolt. Koebolt won door zijn twee overwinningen ook de Pirelli Junior Cup op de Red Bull Ring.

A38I7628

Voor Las Moras Racing verliep de strijd wat minder soepel. In de openingsfase verloor Braams veel plekken nadat er een KTM voor de neus van de McLaren-rijder stilviel. Het lukte Braams echter om, voor hij het stuur over gaf aan teamgenoot Huisman, een groot deel van de verloren plaatsen goed te maken. Huisman wist ook een flink aantal tegenstanders te passeren, waardoor de McLaren 570S GT4 aan het einde van de race op de vijfde plaats algemeen stond en eerste in de Pro-AM klasse.

"Het was een leuke race. Ik had wat pech in bocht twee. Een KTM hoekte een Nissan eraf en de KTM viel stil voor mijn neus. Ik kon er niet omheen, waardoor er ineens negen auto's voorbij vlogen. Maar ja, daarna kwam ik mijn ritme en heb ik er een stuk of zes teruggepakt en net als gisteren heeft Duncan vervolgens de rest gedaan, dus ik ben trots," liet Braams na afloop weten.

Met de dubbele overwinning doen beide teams goede zaken in het kampioenschap.

BX5C0660

Van der Ende en Koebolt hebben na zes van de twaalf races een voorsprong van 49 punten op de nummer twee in de Silver Cup, terwijl Braams en Huisman door de 100% score de leiding nemen in de strijd om de Pro-AM titel. Ekris Motorsport staat ook aan de leiding bij de teams.

Bij de AM-rijders ging de overwinning op zaterdag naar drievoudig Oostenrijks rally kampioen Achim Mörtl met de KTM, terwijl de Roemeen Eduard Anton de tweede race wist te winnen met de SIN R1 GT4.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet