IndyCar

Indycar: Will Power wint NASCAR-achtige destruction derby in Texas(kort)

Anders kun je de wedstrijd op de Texas Motor Speedway niet omschrijven. De zege ging naar Will Power nadat Takuma Sato en Scott Dixon elkaar in het zicht van de finish elimineerden waardoor de wedstrijd onder neutralisatie beëindigd moest worden. Bij een crash in de 154e ronde waren acht auto's betrokken en moest onder neutralisatie 32 minuten onderbroken worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Will Power
Tweede overwinning voor Will Power dit seizoen.


Will Power wint NASCAR achtige destruction derby in Texas
Vrijwel alle Indycar-coureurs hadden vannacht de beschermengelen aan hun kant. Anders kun je niet concluderen na het destruction derby festival op de Texas Motor Speedway. Slechts tien auto's bevonden zich een spectaculaire slotfase nog op de baan toen het in het zicht van de finish alsnog kwijt ging doordat Takuma Sato de controle verloor. Daardoor werd de wedstrijd onder neutralisatie beëindigd.
Na een zware crash in de 154e ronde moest de wedstrijd zelfs gedurende enige tijd met een Code Rood onderbroken worden.

De Canadees James Hinchcliffe ging nogal erg wijd en raakte daarbij zijn Russische teamgenoot Mikhail Aleshin, hetgeen een kettingreactie ten gevolge had. Daarbij waren ook Ed Carpenter, JR Hildebrand, Tristan Vautier, Ed Jones, Carlos Munoz en Ryan Hunter Reay betrokken.Gedurende de rode vlag periode liepen de emoties hoog op. Teameigenaar Dale Coyne begon in de pitlane Tony Kanaan, zittend in zijn auto, flink auto te schelden. Dit leidde direct tot een reactie van diens teameigenaar Chip Ganassi. "Die Hinchcliffe probeerde al de gehele avond te crashen. Met nog 100 ronden te gaan was er geen enkele reden om zo agressief te rijden" speelde Chip de bal via het NBC Sportswork kanaal terug.

Hinchcliffe bevestigde later dat Kanaan in de fout ging, door de Braziliaan hem richting Aleshin forceerde. Indycar bevestigde dit later en kreeg bij de herstart een 20 secs. penalty opgelegd.James Hinchcliffe: "Ik begrijp niet dat een coureur aan wie ik zelfs mijn leven durf toe te vertrouwen dit doet. Kanaan reed niet erg intelligent en weinig respectvol."Ed Carpenter die eveneens bij de crash betrokken was verklaarde dat hij Kanaan als racer respecteert. "Maar dit keer maakte hij duidelijk een fout". Overigens werd Kanaan door de crash aan het slot van de wedstrijd alsnog tweede.

Uitslag(provisional)
1 Will Power
2. #10 Tony Kanaan
3. #1 Simon Pagenaud
4. #15 Graham Rahal
5. #88 Gabby Chaves
6. #27 Marco Andretti
7. #4 Conor Daly
8. #8 Max Chilton
9. #9 Scott Dixon
10. #26 Takuma Sato

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet