GT

GT: Beitske Visser opgenomen in juniorkader BMW Motorsport

170608 Visser BMW 1
Beitske Visser, Mikkel Jensen en Dennis Marschall (vlnr) zijn dit jaar de nieuwe BMW-junioren.

Vader Klaas kwam eind jaren tachtig, begin jaren negentig enkele seizoenen voor het BMW Dealer Team in actie tijdens het NK Toerwagens met een BMW M3. Dochter Beitske treedt nu in zijn voetsporen met de volgende stap in haar carrière: als eerste Nederlandse coureur en als eerste dame maakt ze deel uit van het juniorprogramma van BMW. Nadat haar carrière in de formulewagens op dood spoor was geraakt, zoals ze zelf eerder deze week in ons verslag van de Pinksterraces al aangaf, maakt ze met BMW nu de overstap naar de toerwagen- en GT-racerij. "Ik ben er trots op, vanaf nu deel van de BMW Motorsport-familie uit te maken", zegt Beitse Visser, die haar plaats in het kader verwierf door een sterk optreden met de nieuwe BMW M4 GT4 op het BMW-testcomplex in het Zuid-Franse Miramas. "Ik hoop dat dit ondersteuningsprogramma mij erbij helpt, professioneel coureur te worden."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: BMW, archief AUTOSPORT.NL

De ondersteuning van junior-rijders heeft bij BMW Motorsport een traditie die al vier decennia teruggaat: al in de jaren zeventig baarden de BMW-junioren opzien in de Deutsche Rennsport-Meisterschaft. Met de Formule ADAC/Formule BMW had het merk jarenlang ook een eigen formulewagenklasse waarin jonge talenten ervaring konden opdoen. Hieruit kwamen ondermeer Nederlandse rijders als Robin Frijns en Jules Szymokwiak voort, en Duitse coureurs als Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg en Ralf Schumacher. De laatste jaren richt de ondersteuning in het BMW-juniorprogramma zich op de GT-sport, waar de Duitser Nico Menzel, de Brit Ricky Collard en de Zweed Joel Eriksson sinds vorig jaar door BMW ondersteund worden. Voor dit seizoen werd het kader uitgebreid met de Deen Mikkel Jensen, de Duitser Dennis Marschall en dus onze landgenote Beitske Visser, die zich alledrie in Miramas in de kijker reden.

170608 Visser BMW 2
Het nieuwe kader met BMW-sportdirecteur Jens Marquardt en mentor Dirk Adorf

"Ik ben blij, in het seizoen waarin we het 40-jarig jubileum van de BMW Motorsport-juniorprogramma's vieren, onze nieuwe junior-jaargang met Mikkel Jensen, Beitske Visser en Dennis Marschall in de BMW Motorsport-familie te mogen verwelkomen", zei BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt tijdens de ontvangst van de nieuwe kaderleden in München. "Onze nieuwe junioren brengen weer veel talent mee en hebben zich in de selectie tegen talrijke concurrenten gemanifesteerd. Onze blik is gericht op de toekomst: de toptalenten van vandaag kunnen, met de juiste ondersteuning, de kampioenen van morgen zijn."

170608 BMW Visser 3
Marschall, Visser en Jensen

De ervaren coureur Dirk Adorf treedt als mentor van de junioren op. "Ik ben blij dat we dit jaar met Mikkel Jensen, Dennis Marschall en Beitske Visser drie veelbelovende jonge talenten gevonden hebben, die we nu in de komende maanden en jaren kunnen gaan opleiden", aldus Adorf. Mikkel Jensen en Dennis Marschall hebben hun eerste races van dit seizoen in respectievelijk de Blancpain Endurance Series en de ADAC GT Masters al achter de rug. Voor Visser is nog geen programma vastgelegd, maar zij zal ongetwijfeld binnen afzienbare tijd achter het stuur van een BMW in actie te zien zijn. Daarmee treedt ze dus in de voetsporen van haar vader, die ook met BMW uitkwam en jarenlang als BMW-dealer actief was. Of we Beitske ook op klompen tijdens een prijsuitreiking zullen zien, zoals vader Klaas in 1989, wagen we echter te betwijfelen...

170608 BMW Visser Historisch
De historie herleeft: vader Klaas Visser, hier in 1989 achter teamgenoot Fred Krab, reed voor het BMW Dealer Team met een M3

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Racing-Fan 08 juni 2017 20:30

  Mooie stap voor Visser.

  • 1
  • 13
   
  Anonieme gebruiker 09 juni 2017 07:28

  maar alleen omdat ze en vrouw is, niet door prestaties.

  • 4
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 09 juni 2017 09:56

  dan kan je wel minnetjes geven: maar waren haar resultaten in de Formule Renault 3.5 dan zo goed? zeker niet: ze reed meestal achteraan en zo verschrikkelijk goed was het startveld in de FR 3.5 niet, in haar 3e jaar kwam ze nog steeds niet verder dan een 13e plek terwijl zelfs Roy Nissany 4e werd

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 09 juni 2017 12:22

  gaat allemaal om de juiste contacten op het juiste moment!

  • 3
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 09 juni 2017 12:51

  Haar grotendeels mislukte singleseater carriere is boorbij, nu zal ze zich moeten bewijzen!

  • 0
  • 0
   
  Drrrrkkk 11 juni 2017 23:11

  Het potentieel is er, maar de resultaten inderdaad (nog?) niet. Haar grillige formulewagen-carriere lijkt nu voorbij, stoer dat BMW het aandurft om Visser in haar hoog aangeschreven juniorenteam op te nemen, handig ook voor de publiciteit die dat op zal leveren. Aan Visser de taak om van het stempel 'eeuwige belofte' af te komen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet