Formula Renault 2.0

Will Fewkes versterkt het Formula Renault NEC team

Will Fewkes

De Formula Renault Northern European Cup (NEC) is verheugd te kunnen meedelen dat Will Fewkes onderdeel zal uitmaken van de organisatie van de NEC. Welbekend in de racewereld, zowel binnen als buiten de UK, zal Fewkes de NEC series manager Jurgen Evers ondersteuning bieden tijdens de raceweekenden en tevens contacten onderhouden met de engelstalige teams, rijders en mediacontacten. Verder zal hij behulpzaam zijn bij het samenstellen van de kalender voor 2018 voor het kampioenschap, waar toprijders als Valtteri Bottas en Carlos Sainz Jr aan deelnamen op hun weg naar de Formule 1.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Fewkes, die ook werkzaam is als manager van het UK Motorsport kampioenschap voor Renault Sport UK, heeft een uitgebreide carriere bij Renault Sport en was ook werkzaam voor diverse single seater top races.

"Ik ben verheugd dat ik de prestigieuze Formula Renault NEC serie in haar twaalfde seizoen kan ondersteunen en ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren", zegt Fewkes. "Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de Formula Renault UK 2.0 serie, ben ik blij weer aan een Formula Renault serie te kunnen meewerken. Zeker een die cruciaal is voor de ontwikkeling van jonge rijders met een serieuze ambitie om de top in motorsport te bereiken: de Formule 1. Ik denk dat ik een unieke combinatie van vaardigheden op dit gebied meebreng om het NEC team en de MdH organisatie als geheel te ondersteunen op weg naar een uitdagende toekomst."

In het hele proces om van de Formula Renault NEC en Eurocup een sterkere propositie te maken voor 'The Road to F1', ben ik verheugd dat ik Will heb kunnen overhalen om ons team te versterken dit seizoen," aldus Mick de Haas, de promoter van de serie.

De eerste race van het seizoen van de FR NEC vindt plaats in Monza (Italië) van 23 tot 25 juni.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet