Sportscars

Sportscars: Racing Team Nederland naar de Verenigde Staten?

Sebring test Lammers
De Dallara van Racing Team Nederland eind vorig jaar bij de test op Sebring

Het Franse weekblad AutoHebdo meldt in zijn uitgave van gisteren – met 13 pagina's verslag van de testdag in Le Mans! – dat het Racing Team Nederland interesse toont in deelname aan races in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. "De kalender omvat veel klassieke wedstrijden uit de historie van de autosport, zoals Daytona, Sebring of Watkins Glen", zo wordt Jan Lammers door de Franse collega's geciteerd. We belden dus maar even met Mark Koense, woordvoerder van Racing Team Nederland, die bevestigde dat het team inderdaad de mogelijkheden van deelname aan geselecteerde races in de Verenigde Staten overweegt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: AutoHebdo, Racing Team Nederland

"Het idee is eigenlijk al ontstaan tijdens de test die we eind vorig jaar in Sebring deden", aldus Koense. "Frits (van Eerd, naast rijder tevens eigenaar van het team, RdB) had het in Amerika enorm naar zijn zin en zo zeiden we al snel: 'Zou het niet mooi zijn om hier een paar races te doen'. En dat is het stadium waarin we ons nu bevinden. Er is nog helemaal niets beslist, maar het is wel iets waarnaar we kijken."

IMG 5426
AutoHebdo meldt deze week dat 'Team Nederland' naar de VS kijkt

Uiteraard heeft de deelname aan de 24 Uur van Le Mans, volgende week, voor het team de absolute prioriteit. "We zijn nu natuurlijk volop bezig met Le Mans, en daarna de rest van het seizoen in de European Le Mans Series, maar het voordeel van deze auto is dat we er vanwege de homologatie nog jarenlang mee vooruit kunnen", legt Koense uit. "Dat opent dus ook perspectieven voor deelname aan andere races."

LeMansTest 17

AutoHebdo spreekt ervan, dat het team de mogelijkheid van deelname aan het IMSA-kampioenschap niet uitsluit, maar dat spreekt Koense tegen. "Het volledige kampioenschap is niet aan de orde, dat is ook logistiek niet te doen voor Frits, die immers ook nog een drukke baan heeft, maar wedstrijden als Daytona en Sebring vallen op een gunstig moment in het seizoen, vroeg in het jaar, dus daar kijken we zeker naar. We moeten eerst maar eens zien hoe we uit Le Mans komen, en dan loopt het ELMS-seizoen tot eind oktober, een tijdstip waarop je dus eigenlijk ook al met Daytona bezig moet zijn, maar we kijken inderdaad naar de mogelijkheden."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 08 juni 2017 10:06

  @René de Boer, Racing Team Nederland heeft toch een tweede Dalara LMP2 aangeschaft?

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 08 juni 2017 10:12

  Klopt. Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn, om die in de VS te laten rijden.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 juni 2017 10:27

  Day-V-Tec runt toch ook al LMP3 in Noord Amerika? dus er is ook al een technisch gedeelte aanwezig

  • 1
  • 1
   
  ace1 08 juni 2017 10:50

  @René de Boer, nu nog eens vraag Racing Team Nederland is niet het snelste LMP2 team, nu runt Day-V-Tec meerdere Ligier JS P3's was het niet makkelijker geweest voor Racing Team Nederland om in plaats van 2 Dallara P217's 2 LIGIER JSP217's aan te schaffen ? Zodat je als rijder makkelijker kan overstappen en als team data van de LMP3 kunt gebruiken qa groter zit er geen groot verschil tussen een LMP2 en een LMP3 ik weet niet hoe het met de techniek is? Brochure LIGIER JSP217 LMP2. https://ligiersportscars.com/en/models/ligier-js-p217-en/ Brochure LIGIER JS P3. https://ligiersportscars.com/en/models/ligier-js-p3-en/

  • 4
  • 1
   
  René de Boer 08 juni 2017 11:18

  Ik ben op geen enkele wijze bij het Racing Team Nederland betrokken, dus ik heb ook geen inzicht in hoe het besluitvormingsproces dat leidde tot de aankoop van de Dallara P217 aldaar is verlopen, en welke redenen bij die beslissing een rol hebben gespeeld. Ik adviseer dan ook om deze vraag eens direct aan het team te stellen via de Facebookpagina van Racing Team Nederland.

  • 4
  • 6
   
  Anonieme gebruiker 08 juni 2017 12:29

  Ook in de USA worden ze zoek gereden hoor.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 09 juni 2017 12:56

  @ ace1 In de laatste editie van RTL GP Magazine valt daar meer over te lezen over waarom ze voor de Dallara hebben gekozen. Iets met een blinde keuze omdat voor dit seizoen de 4 toegewezen fabrikanten allemaal nieuwe chassis hebben gebouwd.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet