TCR Series

Leerzaam weekend voor Mika Morien in TCR Benelux op Circuit Zolder

480 morien zolder 2

Na zijn fantastische sprintrace naar het podium op Circuit Zandvoort wilde Mika Morien die sterke lijn doorzetten tijdens de derde ronde, het New Race Festival. Het bleek op het Belgische circuit van Zolder echter moeilijk om de Audi RS3 LMS goed af te stellen en competitieve rondetijden te rijden. In de Long Race op zaterdag passeerde Morien de finish als zevende, de eerste sprintrace als achtste en de tweede sprintrace werd hij opnieuw zevende. 'We zijn tevreden met de progressie die we dit weekend geboekt hebben. Met wat we geleerd hebben zullen we er de volgende ronde in juli, eveneens op circuit Zolder, beter bij zitten', verwacht de jonge KNAF Talent First-rijder.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De vrije training en de twintig minuten kwalificatie hadden Mika Morien en zijn teamgenoot Stan van Oord nog niet voldoende gelegenheid gegeven om de juiste afstelling te vinden voor de Audi RS3 LMS. De ten opzichte van de concurrentie zware auto is op het bochtige circuit van Terlaemen niet bepaald in het voordeel, merkte ook TCR International-coureur Stefano Comini. De ervaren Zwitser was in eenzelfde Audi in de kwalificatie 0,7 seconde langzamer dan de jonge Fries. De kwalificatie voor de Long Race leverde van Morien en Van Oord, met de gecombineerde rondetijden, een achtste startpositie op.

Van Oord ging in de Long Race van start en bracht de Audi op een negende positie binnen voor de rijderswissel. Kenmerkend was dat de drie Audi's in het veld een achterhoedegevecht voerden. Comini had teveel van zijn banden gevergd en viel uit, Morien kwam uiteindelijk als zevende over de finish.

480 morien zolder 1

Tijdens het New Race Festival nam Mika Morien op zondagochtend de eerste twee sprintraces voor zijn rekening. Morien zat achter zijn teamgenoot Paul Sieljes en Comini. De KTF-rijder was weliswaar sneller, maar precies daar waar het moeilijk passeren is en dat lukte dan ook niet. Door het gevecht tussen de twee Bas Koeten Racing Audi's verloren zij de aansluiting met de rijders voor hen, Morien finishte de eerste sprintrace als achtste.

De tweede sprintrace leek een herhaling te worden van de race ervoor, maar dit keer wist Morien zijn teamgenoot te passeren en een gaatje te slaan. Na twaalf ronden kwam Morien als zevende over de streep, vijf seconden voor Sieljes en twee seconden achter de SEAT Leon van Mondron.

Over ruim een maand vormt het Circuit van Zolder wederom het strijdtoneel van dit keer de vierde ronde in het TCR Benelux-kampioenschap. "We hebben dit weekend veel geleerd over de afstelling van onze auto en we kunnen nog wat testwerk doen voor de volgende ronde, dus ik heb goede hoop dat we ons volgend evenement kunnen verbeteren",geeft Mika aan. Ik wil mijn team Bas Koeten Racing en mijn coach Niels Langeveld bedanken voor hun ondersteuning. We gaan er volgende keer weer helemaal voor", is Mika Morien tevreden.

TCR Benelux 2017 Kalender
4: Zolder Superprix (Circuit Zolder), 15 - 16 juli
5: Kronos 10 Hours of Mettet (Circuit Jules Tachney de Mettet), 23 -24 september
6: Formido Final Races (Circuit TT Assen), 21 - 22 oktober
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet