Formule 3

F3: Van Amersfoort Racing en David Beckmann beëindigen samenwerking

170606 F3 Beckmann
Bij Van Amersfoort Racing zet David Beckmann de F3-helm in ieder geval niet meer op

Het zat er al een tijdlang aan te komen, zeker gezien de opzichtige manier waarop de coureur al tijdens het tweede raceweekeinde van het seizoen, eind april op Monza, bij andere teams aan het winkelen was. Nu maakte Van Amersfoort Racing vandaag officieel bekend dat de samenwerking met de Duitse coureur David Beckmann in het FIA EK Formule 3 met onmiddellijke ingang is beëindigd. Gezien de nogal onderkoelde toon van het summiere persbericht lijkt het erop dat men daar bij het team ook niet erg rouwig om is, zo het initiatief zelfs al niet van het team zelf uitging. "We wensen David veel succes bij zijn toekomstige ondernemingen", wordt teambaas Frits van Amersfoort geciteerd. Een goed verstaander...

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA EK F3/Thomas Suer

Na één jaar ADAC Formule 4 en Italiaans Formule 4 in 2015, waarin Beckmann respectievelijke als vijfde en als vierde eindigde, maakte de Duitser vorig jaar tijdens de derde ronde van het seizoen in Pau zijn debuut in het EK F3, destijds bij Mücke. Beckmann mocht pas vanaf dat moment racen, omdat hij pas op 27 april de vereiste leeftijd van 16 jaar had bereikt. In zijn eerste seizoen in de F3 presteerde hij met een podiumplaats heel redelijk. Voor dit seizoen maakte Beckmann de overstap naar Van Amersfoort Racing. Al vanaf het begin kwam hij er niet uit de verf, maar motorwissels en technische aanpassingen maakten wel duidelijk dat het probleem met name bij de rijder zelf lag. Als een van de (zeer) weinigen in de serie staat Beckmann na drie raceweekeinden en in totaal negen wedstrijden nog zonder punten.

Bij Van Amersfoort Racing gaat hij daar in ieder geval geen verandering meer in brengen, want de Duitser komt dus niet meer voor de renstal uit Zeewolde in actie. Toeschouwers vanaf de zijlijn viel het vorig jaar al op dat Beckmann altijd heel veel entourage mee naar de circuits brengt: een 'personal trainer', adviseurs, begeleiders, sponsors en een erg nadrukkelijk aanwezige vader. Dit jaar was dat niet anders. Dat kan en mag natuurlijk allemaal, en als de resultaten goed zijn is er weinig van te zeggen, maar als die resultaten uitblijven, en de omgeving voor allerlei onrust zorgt, dan moet je je toch afvragen of dat misschien niet contraproductief is. Of Van Amersfoort Racing naast de reguliere rijders Joey Mawson, Pedro Piquet en Harri Newey bij de volgende EK-ronde, volgende week op de Hungaroring, een andere rijder in de auto van Beckmann zet, is op dit moment nog niet bekend, maar ligt niet echt in de lijn der verwachting.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 07 juni 2017 13:47

  @René de Boer maakt David Beckmann deel uit van het Red Bull jr programma omdat op zijn linkermouw een Red Bull logo staat?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 juni 2017 13:58

  nee, volgens de site van het Red Bull junior team maken alleen Gasly,Kari,Verschoor,Ticktum en Verhagen daar deel van uit dit jaar.

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 07 juni 2017 15:05

  Beckmann wordt privé een klein beetje gesponsord door Red Bull Duitsland.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 juni 2017 16:29

  Wat Beckmann dit jaar heeft laten zien in de drie race weekenden was bedroevend. 2016 was hij duidelijk beter. Te veel druk op de schouders bij een top team?

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 07 juni 2017 16:49

  Wellicht. En veel te veel 'ruis' eromheen.

  • 0
  • 0
   
  ace1 09 juni 2017 23:36

  Team Motopark meldt de komst David Beckmann . http://motopark.com/en/newsreader/david-beckmann-joins-motopark-in-the-fia-formula-3-european-championship.html

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet