Dragracing: The Main Event, een spannend boek met een open einde

sc huis
Ronald Huis

Sportsman
Naast de FIA en FIM Europe klassen kwamen er in het randprogramma van The Main Event ook vele Sportsman klassen aan de start in hun strijd om punten voor het Britse kampioenschap. In de klasse Super Gas deed Ronald Huis het uitstekend door in een veld van 19 deelnemers naar de tiende kwalificatiepositie te rijden en zijn eerste twee eliminatieronden winnend af te sluiten. Helaas voor de Nederlander werd de kwartfinale door de regen niet meer verreden. Huis kwam ook in actie in de klasse Super Comp en ook daarin was hij nog in de strijd toen de regen verder rijden onmogelijk maakte. In de kwalificatie kwam Huis hier tot de achtste tijd, won zijn eerste eliminatieronde en zou door een bye run in de kwartfinale hoe dan ook de halve finale hebben gehaald.

pet scheppers
Jan Scheppers

In Pro ET dertig deelnemers waaronder met Jan Scheppers één Nederlander. Scheppers kwalificeerde zich op de 15de plaats, won zijn eerste eliminatieronde, maar moest in de tweede ronde door motorschade verstek laten gaan.

spet leersum1
Wouter van Leersum

Super Pro ET telde 38 deelnemers en daaronder met Wouter van Leersum, John Gerritsen en Johan Oomen drie Nederlanders. Van Leersum kwalificeerde zich op een tiende plaats en won zijn eerste eliminatieronde. In de tweede ronde dook de Nederlander met 7,10 seconden (nieuw persoonlijk record) onder zijn index en was uitgeschakeld.

spet gerritsen
John Gerritsen

Gerritsen had in de kwalificatie met 6,88 seconden een snelle tijd geklokt, maar de nieuwe Bel Air bleef toch wat onstabiel tijdens de snelle runs. Ook in de eerste eliminatieronde moest de Nederlander van het gas om zijn auto te corrigeren en was uitgeschakeld.

spet oomen
Johan Oomen

Oomen kwalificeerde zich als 33ste en was daarmee eerste reserve voor de eliminaties. Met 6,97 seconden zette Oomen wel zijn eerste 6-secondenrun op de klokken. In de eerste eliminatieronde verbeterde Oomen zich tot 6,94 seconden, maar trok een rood licht en was uitgeschakeld. Daarmee waren alle Nederlanders al voordat de regen inzette, uit de strijd.