Algemeen

Dragracing: The Main Event, een spannend boek met een open einde

tfb gustafsson
Rikard Gustafsson

Motoren

The Main Event was tevens de eerste ronde van het drie races tellende FIM Europe European Drag Bike Championship. In de Top Fuel Bike klasse zette Rikard Gustafsson zoals verwacht de snelste tijd (6,11 seconden) op de klokken. René van den Berg was de enige Nederlander in het veld en klokte met 6,98 seconden de vijfde tijd.

tfb berg1
Rene van den Berg

Dat het veel sneller kon had de Shark Attack-rijder op de testdag bewezen door een 6,36 seconden te laten optekenen. Van den Berg's 6,54 seconden was in de eerste ronde genoeg om Stuart Crane achter zich te laten. Tot een confrontatie met Gustafsson kwam het in de halve finale door de regen niet meer.

st laseur
Gert-Jan Laseur

De klasse Super Twin was een soort afvalrace. Gert-Jan Laseur maakte zijn eerste meters met zijn nieuwe machine maar zag zijn derde run voortijdig eindigen door technische problemen en liet de eliminaties noodgedwongen verder aan zich voorbijgaan.

st haas1
Martijn de Haas

Beter verging het regerend kampioen Martijn de Haas die met 6,87 seconden de eerste kwalificatiepositie voor zich opeiste en daarmee Roman Sixta (6,89 seconden) nipt voorbleef. De eerste eliminatieronde was voor de Super Twins ook meteen de halve finale. Daarin verbeterde De Haas zich tot 6,72 seconden en plaatste zich voor de finale waarin Sixta zijn tegenstander had moeten worden.

psb fredlund
Fredrik Fredlund

In Pro Stock Bike met Fredrik Fredlund ook al geen verrassende naam op de eerste kwalificatiepositie. De Finse voormalig Europees kampioen bleef met 7,03 seconden net buiten de 6-seconden steken. In zijn eerste race op de motor waarmee Gert-Jan Laseur vorig jaar de Europese titel veroverde deed Charly Abraham het met een 7,28 seconden en een tweede kwalificatiepositie uitstekend.

psb berg
Tonnie van den Berg

Tonnie van den Berg was de enige Nederlander in het veld, maar de Shark Attack-rijder had grote versnellingsbakproblemen, bleef steken op een twaalfde kwalificatiepositie en viel daarmee buiten de eliminaties. De eerste eliminatieronde leverde geen verrassingen op waardoor Fredlund het in de halve finale had moeten opnemen tegen Alex Hope en Abraham tegen Kenneth Holmberg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet