A1GP

A1GP: A1 Team Nederland warmt op voor hete race op Sepang

Twee weken na de unieke stratenrace in Peking is A1 Team Nederland naar Maleisië afgereisd. Op Sepang International Circuit zal daar ronde vier van de A1GP verreden worden. Voor vrijwel alle teams is dit circuit geen onbekende meer, vorig jaar was de vijfde race op Sepang.

Na de winst van Jeroen Bleekemolen in de Sprintrace in Peking, zijn eerste in een Formulewagen sinds 1998, zal A1 Team Nederland alles in het werk stellen om uit Maleisië weg te gaan met twee klinkende resultaten.

Op het 5,5 km lange circuit zo’n 60 km buiten de Maleise hoofstad Kuala Lumpur zijn de nodige inhaalmogelijkheden, met 15 bochten en 8 rechte stukken die tot 25 meter breed zijn. Op het door Hermann Tilke ontworpen circuit dat in 1999 geopend werd kunnen weersomstandigheden een zeer grote rol gaan spelen. Plotselinge hoosbuien, hitte en een hoge luchtvochtigheid, het kan allemaal op Sepang. Dat er een grote kans op regen is staat wel vast, het is nu het regenseizoen in Maleisië.

Dit alles biedt voor de beide coureurs van A1 Team Nederland, Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande, en de rest van het team een uitdaging. Voor iedereen zal het ook belangrijk zijn om zo snel mogelijk te wennen aan de hitte, vochtigheid en de hoosbuien.

De hitte zal voor Jeroen Bleekemolen in ieder geval geen enkel probleem zijn. Bleekemolen is vanuit Dubai naar Maleisië gereisd. In Dubai reed hij een goede race in het FIA GT kampioenschap, de A1 Team Nederland coureur lag in het begin van de race aan kop in zijn klasse en vocht continu mee om de podiumplaatsen.

Het is voor zowel Jeroen als Renger de eerste keer dat ze op Sepang rijden. Beide coureurs verkenden op woensdag al het circuit te voet.

Renger van der Zande; “Het is een gaaf circuit. Er zit echt alles in, lange rechte stukken, snelle en langzame bochten. Ik hoop tijdens de Rookie sessie van morgen natuurlijk de snelste te zijn, maar het is vooral belangrijk om data te verzamelen voor de kwalificatie en de race. Het is hier behoorlijk warm en vochtig, maar ik zal daar als het goed is niet zoveel last van hebben, het zijn twee korte sessies voor mij”.

Jeroen Bleekemolen; “Het is voor mij een nieuw circuit, maar dat mag geen probleem zijn. In China reed ik ook voor het eerst en daar ging het ook goed. Anderen kennen al de baan, dat is voor ons misschien een klein nadeel. Ik kijk er heel erg naar uit, want de vorige race hebben we laten zien dat we voorin mee kunnen doen. We moeten daarop verder bouwen en zorgen dat we snel een hoofdrace kunnen winnen. Wat de omstandigheden betreft, je kan zomaar Zandvoort taferelen hier krijgen, dat er halverwege de race regen valt. Dat ligt ons heel goed, dat hebben we gezien. Wat het ook wordt, regen of droog het is altijd goed. Het wordt leuk met waarschijnlijk veel spektakel. Het is warm hier en het zal een zware race worden, maar dat is voor iedereen hetzelfde”.

Renger van der Zande zal eerst in actie komen voor A1 Team Nederland, tijdens de Rookie sessie op vrijdagmorgen om 11.00 uur lokale tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet