Clio Cup

Succes voor Team Bleekemolen in Pau

IMG 4472

Een Frans kampioenschap op een legendarisch Frans circuit. Toch kleurde Pau oranje door de successen van zowel Sebastiaan als Michael Bleekemolen in de Franse Renault Clio Cup. Waar Sebastiaan de tweede race won nadat hij tijdens de eerste race al als tweede was geëindigd, hield ook Michael de familie-eer hoog door twee keer het podium te behalen in de "gentlemen" klasse.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De basis voor het succes van Sebastiaan Bleekemolen werd al in de vrije training gelegd. In een zeer competitief deelnemersveld van maar liefst 27 coureurs, merkte Sebastiaan al snel dat hij veel over had in zijn Clio. "Het is altijd even weer wennen en zoeken als je op een circuit als Pau je eerste ronden rijdt. Toch liep alles heel goed. Met acht potentiële winnaars die op honderdsten van een seconde bij elkaar zitten, is je ritme vinden en goed kwalificeren altijd een uitdaging." Dat Sebastiaan nog wat over had bleek wel na afloop van de eerste kwalificatie. Met een tijd van 1:27,272 was hij maar liefst 0,234 seconde sneller dan de best geklasseerde Fransman, Thibaut Bassy. Michael reed zichzelf naar een 18e startpositie voor de eerste race.

IMG 4436

Op het podium
De eerste race van de Renault Clio Cup werd laat in de avond, dus in het donker en onder kunstlicht, verreden. Pole-sitter Sebastiaan Bleekemolen voerde lange tijd het veld aan en leek ook onderweg naar de overwinning. Echter waren de omstandigheden dusdanig lastig dat hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Franse Renault-routinier Nicolas Milan. Ook Michael behaalde het podium door in de speciale "gentlemen" klasse als derde te eindigen.

Op de tweede dag van het weekend in Pau was Sebastiaan Bleekemolen wederom erg sterk in de kwalificatie, door zich op een tiende van een seconde als tweede te kwalificeren voor race 2. Dit ondanks een touché met de vangrail. Tijdens de race kon Sebastiaan vanaf de start meteen druk zetten op koploper Marc Guillot. "Ik probeerde hem helemaal gek te maken door constant maar 3 cm achter hem aan te blijven rijden en hem in een fout te dwingen." Halverwege de race gebeurde dit ook en zodoende kon Sebastiaan de leiding overnemen. "Vanaf dat moment was het eigenlijk een makkelijke race en kon ik mijn voorsprong uitbreiden en de race gecontroleerd uitrijden. Zeker gezien het competitieve deelnemersveld is dit een erg mooi resultaat waar ik heel tevreden mee kan zijn."

IMG 4433

Bij de overwinning van Sebastiaan bleef het niet. Ook Michael beklom wederom het Franse podium door dit keer als tweede in zijn klasse te eindigen. Een mooie afsluiting van een uiterst succesvol weekend voor Team Bleekemolen in het Franse Pau.

De volgende race met de Clio Cup France en de Clio Cup Central Europe is op 9 en 10 juni op het circuit van Spa-Francorchamps. Er worden zo'n 50 Clio's aan de start verwacht. Wederom een mooie race voor Team Bleekemolen om naar uit te kijken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet