Belcar

Belcar: Coupe van Stephane Ratel? Belcar in handen van SRO

De organisatie van Stephane Ratel zou volgens publicaties in de Belgische media zo goed als zeker de Belcar gaan organiseren en promoten. Circuit Zolder heeft toegegeven dat de onderhandelingen in een ver gevorderd stadium zijn.

tekst Willem J. Staat

SRO eigenaar Belcar in 2007?
SRO, de organisatie van de Fransman Stephane Ratel heeft vanaf 2007 zo goed als zeker de rechten van de Belcar Original in handen. Ratel die in Europe verschillende GT-kampioenschappen organiseert zou zo goed als zeker de rechten van de Belcar in handen krijgen. De officiële bekendmaking zal vermoedelijk plaatsvinden op de Belcar Party in Francorchamps op 8 december. Voormalig Procar-organisator Pascal Witmeur, die enkele jaren geleden wegens familieomstandigheden als Procar-organisator moest afhaken wordt genoemd als de nieuwe Belcar organisator.

Voor Witmeur zijn er nog enkele hindernissen te overwinnen zoals de TV-rechten en het reglement van de 24 Uren van Zolder, dat in 2007 nog open zou staan voor Toerwagens en Silhouettes. Witmeur zou van de 24 Uren van Zolder graag het top GT3 evenement willen maken. Of alle deelnemers met de professionaliteit van Ratel om kunnen gaan blijft een open vraag. Pascal Witmeur bevestigde in de Waalse krant "Denieure Heure" dat er met Circuit Zolder over een vijfjarig contract onderhandeld wordt, "en dat er in het begin best wat verliezen mogen worden geleden" Wordt de komende dagen ongetwijfeld vervolgd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet