Formula E

Formule E: Formule E sluit deal met VN voor verbetering luchtkwaliteit steden

Het FIA Formule E kampioenschap heeft vandaag een global partnership met de VN afgesloten om de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren alsmede alternatieve oplossingen te stimuleren en de verhoogde bewustwording van elektrische voertuigen een extra boost te geven.

Tekst Willem J. Staat
Foto FIA Formule E

2017 Frijns


Formule E sluit VN deal voor verbetering luchtkwaliteit steden
Het nieuwe meerjarige partnership is erop gericht om bij de jonge generatie en globaal bij de autosportfans de voordelen van het elektrisch rijden te promoten. Een uitdaging om bij de lokale overheden in de steden en de regeringen actie te gaan ondernemen om de vervuiling aan te pakken. Het nieuwe partnership maakt gebruik van de groeiende populariteit van de Formule E die elektriserende autosport naar leidende wereldsteden zoals Hong Kong, Marrakesh, Buenos Aires, Parijs, Berlijn, New York en Montreal brengt.

"De Formule E zet een nieuwe schijnwerper op elektrische voertuigen en biedt een spannend vooruitzicht van wat we in de toekomst kunnen verwachten. Formule E en VN Milieu delen de doelstelling om dit tijdperk in te schakelen om de acceptatie van deze technologieën te versnellen en de luchtvervuiling te bestrijden" zegt Erik Solheim, hoofd Milieuzaken bij de VN. De luchtvervuiling bevindt zich dit jaar in een ernstig stadium als bedreiging voor de volksgezondheid"

Formule E CEO Alejandro Agag: "Er liggen grote uitdagingen voor ons zoals de klimaatverandering en het produceren van duurzame energie over de gehele wereld. Dit is de reden dat wij met UN Enviroment een samenwerking zijn aangegaan om het educatieproces te continueren. Zowel de FIA als Formule E hebben als doelstelling om de switch naar elektrische auto's bij de consumenten te vergroten en betaalbaar te maken."

FIA President Jean Todt: " Wij verwelkomen het partnership met de VN en het Formule E kampioenschap en ik kijk er nu al naar uit dat deze relatie verder gaat groeien."

FIA President Jean Todt: "Toen wij de Formule E creëerden was één van de doelstellingen om het bewust zijn van de milieuduurzaamheid te verhogen en toekomst technologieën te ontwikkelen die voor onze planeet voordeel moeten opleveren. Met deze samenwerking kunnen we met steun van VN milieu nog meer mensen bereiken."

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er per jaar ongeveer 6.5 miljoen mensen ten gevolge van een milieuziekte en 80% van de inwoners in de wereldsteden ademt vervuilde lucht in. Met als gevolg een gehele reeks schadelijke gevolgen op de korte en lange termijn. Vervoer levert vandaag een kwart van energie gerelateerde broeikasgassen.

VN Milieu ziet elektrisch transport als één van de essentiële componenten om duurzamere en schonere steden te bereiken. Het Elektrisch Mobiliteits Programma van de VN wordt inmiddels in 50 ontwikkelings- en overgangslanden toegepast om de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische voertuigen te ondersteunen.

VN Milieu is de oprichter van de Breath Life campagne. Een grote campagne van met als doel om het bewustzijn van de lokale en globale impacts te vergroten zodat er van de overheden een levensvatbare oplossing komt om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet