DTM

DTM: Equipe Verschuur bestudeert mogelijkheden DTM

Er is een Nederlands DTM-team in de maak. Frans Verschuur werkt serieus aan het opzetten van een eigen team voor deelname aan het prestigieuze toerwagenkampioenschap in 2007. Hij heeft naar eigen zeggen contact met een aantal geïnteresseerde partijen die een dergelijk project willen ondersteunen. “Er is echter nog helemaal niets zeker. Voordat de financiering staat weet je nog helemaal niets, en zelfs dan nog is het de vraag of je de beschikking krijgt over auto’s”, aldus de Nijmegenaar. Mocht het allemaal lukken, dan wil Verschuur volgend jaar twee Audi’s uit 2005 aan de start brengen.

Tekst: René de Boer

Met 35 auto’s in zes klasses was de Equipe Verschuur het afgelopen seizoen één van de grootste, zo niet het grootste raceteam in Nederland. Ook op internationaal vlak boekte het team succes: met Jaap van Lagen werd de titel binnengehaald in de Eurocup Renault Mégane Trophy en junior Mike Verschuur werd kampioen in de Duitse New Renault Clio Cup. Toch is Verschuur realist genoeg om te beseffen dat DTM nog wel een paar treden hoger is. “Ik zal het bestaande team voor een eventueel DTM-project dan ook zeker met gespecialiseerde technici moeten uitbreiden en bovendien heb ik, als we met Audi’s zouden gaan rijden, ook minimaal twee engineers van Audi nodig, anders heeft het geen zin”, verklaart hij.

Verschuur benadrukt dat het beschikbaar zijn van de benodigde financiering – hij denkt aan een budget van tussen de twee en tweeëneenhalf miljoen Euro voor een team van twee auto’s – de eerste voorwaarde is om een dergelijk project op poten te zetten. “Daar zijn we nu serieus mee bezig, maar het bedrag moet er eerst zijn, in de vorm van een bankgarantie of hoe dan ook. Ik ben niet iemand die meteen van alles gaat roepen zonder dat er wat achter zit.” Vandaar dat het Verschuur dan ook enigszins steekt dat het nieuws over zijn plannen nu al naar buiten gekomen is. “Het liefst had ik het nog een tijdje stil gehouden, want stel dat het allemaal niet lukt, dan sta ik opeens voor gek als iemand die van alles roept, maar het allemaal niet waarmaakt.” Het heeft echter ook wel een positieve kant: na het uitlekken van het nieuws meldde zich meteen al een serieuze partij als sponsor voor een substantieel bedrag. “Iemand van wie ik het helemaal niet verwachtte”, zegt Verschuur. “Daaruit blijkt dat DTM wel leeft, ook in ons land.”

Met name aan het nationale aspect hecht Verschuur veel belang. “Het zou natuurlijk prachtig zijn om een echt Nederlands DTM-team te hebben. Dat nationale bewustzijn speelt de laatste tijd toch veel meer in de autosport. Kijk maar naar de taferelen bij de A1 Grand Prix op Zandvoort, dat zag je vroeger toch alleen bij interlandvoetbal of schaatsen?” Als mogelijke rijders circuleren de namen van Jaap van Lagen en Jeroen Bleekemolen, een associatie die voor de hand ligt. Maar volgens Verschuur ligt de prioriteit eerst bij het verkrijgen van de nodige gelden. Dan volgt wellicht de tweede stap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet