WTCC

Div: WTCC: Laatste groeten uit Macau

 Macau37

Het kampioenschap is beslist, de winnaars zijn bekend, de kater na de festiviteiten op zondagavond is weg en op de straat tussen Mandarin en Lisboa rijden weer gewoon auto's, bussen en taxi's (foto boven). Kortom, de 53e editie van de Macau Grand Prix zit er weer op. Ook uw verslaggever is inmiddels weer veilig teruggekeerd op zijn thuisbasis, waarvandaan hier de laatste impressies vanuit Macau.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


 Macau28

WTCC-organisator Marcello Lotti liep druk bellend door de startopstelling. Sprak hij hier met een nieuwe fabrikant? Of maakte hij hier de deal rond met betrekking tot de komst van het WTCC naar Zandvoort?

 Macau29

Een uitgebreide Nederlandse fanclub was aanwezig ter ondersteuning van Duncan Huisman en Tom Coronel. Een aantal van hen had zelfs speciaal gemaakte McGregor-poloshirts met daarop de startnummers van de beide coureurs. Het team van SBS Autosport bracht de fanclub in beeld, en ook wij drukten af.

 Macau30

BMW-sportdirecteur Dr. Mario Theissen spreekt voor de race de strategie door met coureur Jörg Müller, één van de drie BMW-rijders die voor het Macau-weekend nog titelkansen hadden.

 Macau31

Dr. Helmut Marko, oud-coureur (in 1971 winnaar van de 24 Uur van Le Mans met Gijs van Lennep), tegenwoordig eigenaar van twee hotels en autosport-coördinator van Red Bull, was ook in Macau aanwezig, waar onder andere zijn Red Bull-protégés Sebastian Vettel en Sébastien Buemi in actie kwamen. Hier is Marko (r.) in gesprek met Charly Lamm, teammanager van het BMW Motorsport Team Schnitzer.

 Macau32

Tom Coronel kreeg voor de race niet de laatste instructies van zijn teambaas, maar van vriendin Paulien Zwart, die natuurlijk ook in Macau aanwezig was, evenals broers Raymond en Jip.

 Macau33

Aan vrouwelijk schoon in Macau bepaald geen gebrek, vrijwel iedere sponsor had wel een eigen promotieteam rondlopen.

 Macau34

 Macau35

Op maandagavond vertrokken wij via Hong Kong huiswaarts. Hier de indrukwekkende skyline van de stad, gezien vanaf het water.

 Macau36

De autosportwereld is klein, en overal kom je Nederlanders tegen. Zo bleek maandagavond wel weer, toen we op het treinstation in Hong Kong vriend en landgenoot Marc de Jong troffen. Hij is ondermeer verantwoordelijk voor alle support-series in het wereldkampioenschap rally, waaronder het Junior- en het Productiewagenkampioenschap. Marc was onderweg naar huis vanuit Nieuw-Zeeland, waar het weekend een WK-rally plaatsvond, en maakte even een tussenstop in Hong Kong, terwijl wij vanuit Macau kwamen. Toeval, en een gezellige ontmoeting. (Foto: Axel Watter)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet