TCR International

TCR Benelux: Jaap van Lagen wint ook vierde sprintrace, Mika Morien naar derde podiumplaats

van-lagen-4

Jaap van Lagen is opnieuw scherp weg en pakt de kop. Maar de snelle Comte, die eerst Coronel passeert, remt Van Lagen uit voor de Tarzan. Beide kemphanen gaan zij aan zij de bocht door, waarbij Van Lagen aan de buitenkant zijn meerdere moet erkennen in Comte.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt en Erik van der Schaaff


Eén ronde later wordt deze actie herhaald, maar nu is het Van Lagen die de leiding terugpakt via de snellere binnenkant van de bocht. Coronel ziet op plaats drie Mika Morien steeds groter worden in zijn spiegels. De jonge Fries moet weer Pepe Oriola achter zich dulden, maar dichterbij komt de Spanjaard niet. Paul Sieljes ligt op de achtste plaats voor Dillon Koster. Simon Knap rijdt rond als elfde. Panis kent weer pech en moet naar de pits met een lekke band.

Jaap van Lagen heeft op kop een gaatje geslagen van een kleine seconde op Comte. Coronel kan het hoge tempo van de twee koplopers niet volgen en valt terug, waar hij zich breed moet houden voor de aandringende Morien die een fantastische race rijdt. Dillon Koster passeert Sieljes, die alle moeite heeft om op de baan te blijven en terugvalt naar een elfde plaats.

crash-coronel-4

Tom Coronel gaat er hard af in de Arie Luyendijkbocht en raakt de bandenstapels na alweer een lekke linker voorband. De wagen stuitert terug op de baan, waar gelukkig niemand de Honda raakt. Maxime Potty schrikt zo van de situatie dat zijn VW de binnenkant van de vangrail raakt en ook hij moet opgeven.

morien-4

Mika Morien schuift door alle commotie door naar de derde podiumplek. Met nog drie minuten te gaan komt de safetycar de baan op en er wordt ook achter de safetycar gefinisht. Jaap van Lagen wint alweer voor Comte en de grote smaakmaker Morien. Dillon Koster eindigt de race als zesde. Achtste wordt Simon Knap voor Paul Sieljes. Het waren weer fraaie TCR Benelux sprintraces. Dat smaakt naar meer.

jaap-podium-4

Uitslag Sprintrace 4:
1. Jaap VAN LAGEN (Audi RS3 LMS) 11 ronden
2. Aurélien COMTE (Peugeot 308 Cup) +1.838
3. Mika MORIEN (Audi RS3 LMS) +2.762
4. Pepe ORIOLA (Seat Leon TCR) +5.324
5. Guillaume MONDRON (VW Golf TCR) +6.383
6. Dillon KOSTER (Audi RS3 LMS) +8.524
8. Simon KNAP (Seat Leon TCR) +11.561
9. Paul SIELJES (Audi RS3 LMS) +14.192
10. Karol URBANIAK (Renault Clio 4) op 1 ronde
11. Albert LEGUTKO (Renault Clio 4) op 1 ronde
12. Sven VAN LAERE (Renault Clio 4) op 1 ronde
13. Lucas GROENEVELD (Renault Clio 4) op 1 ronde
14. Bartosz PAZIEWSKI (Renault Clio 4) op 2 ronden
16. Maxime POTTY (VW Golf TCR) op 3 ronden
17. Tom CORONEL (Honda Civic TCR) op 4 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet